keskiviikko 17. maaliskuuta 2021

sisätautilääkärin vastaanotolla

Kävin tänään sisätautilääkärin vastaanotolla. Oli todella mukava lääkäri. Kävimme läpi lääkelistaani, sokeriarvoja ja verenpaine mittauksia. 

Totuus on, että diabetes ei ole hoitotasapainossa lääkityksestä huolimatta. Tilanne on toki parantunut sitten viime syksyn, mutta edes kolmen lääkkeen koktaililla ei ole arvot siellä missä pitäisi. Lääkärin arvio oli, että sitä ei millään muulla saakaan kuntoon kuin painonpudotuksella. Vähän hämmennyin sen vuoksi, että TK lääkäri on antanut ymmärtää tilanteen olevan hallinnassa. Mutta toisaalta, TK-lääkärit ovat yleislääkäreitä, nyt oli kyseessä puolestaan paljon lihavuudesta tutkimusta tehnyt sisätautilääkäri.

Summa summarum kuitenkin: minulta jää kaksi diabetes lääkettä leikkauspöydälle. Tai on jäänyt jo, koska molemmat ovat lääkkeitä joita ei ENEn aikana saa käyttää. Toisen laitoin juuri apteekkiin menossa olevaan vanhojen lääkkeiden pussiin, se oli aika vapauttavaa. Voi olla että jäljelle jäävä metforminia pitää myös painon putoamisen myötä vähentää. Mutta se riippuu täysin sokerista.

Verenpaineen olivat nyt hyvät, jos leikkauksen jälkeen vielä putoavat tai alkaa huimata, pitää vähentää verenpainelääkkeitä, ensin toista, sitten toista. Kolesterolilääkkeen voin puolittaa leikkauksesta lähtien. 

Seuranta aika pitää varata 3kk päähän leikkauksesta, no itseasiassa se menee lomien takia elokuun puoliväliin. Sitä ennen pitää jälleen käydä labrassa, sain lähetteen jo valmiiksi.

Kaiken kaikkiaan siis positiivinen juttu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti