maanantai 15. maaliskuuta 2021

2. ENE viikko

Tämä viikko on ollut vaikea. 

Paino ei ole pudonnut kuin muutamia satoja grammoja, vaikka tosin toissapäivänä oltiin jo puolikiloa alempana kuin tänään. Mutta näillä mennään. Kokonaispudotus Eiraan ilmoittamani painon (144,2) jäljiltä on jo 4,8 kg. Joten oikea suunta on. 


Tällä viikolla on tehnyt mieli suolaista ihan hirveästi. Ja ilmeisesti ole syönyt sitä liikaa, koska paino ei ole pudonnut kunnolla. Tai sitten vartalo vain tekee tenän, kun tässä painossa on viihdytty niin kauan. Mutta nyt on taas peiliin katsomisen paikka. Päätin, että vaikka kuinka tekisi mieleni suolaista päivällä, syön vain illalla purkillisen rahkaa proteiinina. Katsoa miten se tehoaa painoon.

Viime viikko meni verenpainetta mittaillessa, ja kyllähän se on laskenut. En tiedä sitten johtuuko ENEstä, painon putoamisesta vai verenpainelääkkeistä, mutta lokakuulla tekemääni seurantaan on sekä verenpaine että sykkeet pudonneet selvästi. Tein tämän seurannan lääkäriä varten, että hän näkee kun keskiviikkona menen, miten on verenpaine kehittynyt.


Tein samaa seurantaa edellisellä viikolla verensokereista ja nekin ovat selvästi alemmalla tasolla. Mietin että johtuuko se tästä uudesta ENEstä, vai siitä ennen joulua tekemästäni, vai mistä. Lääkitys on kuitenkin vähentynyt, koska en saa nyt ENEn aikana ottaa kahta eri diabeteslääkettä. 

Ja se tuskastuttavin asia tällä viikolla oli vatsan toiminta. ENE sai mahan ihan jumiin, ja siinä sitä sitten kärvisteltiin. Ensin parina päivänä ajattelin että aineenvaihdunta on vaan hidastunut, mutta sitten kun tuli täysi tukko, niin pakko oli ottaa laksatiivia että sai mahan pelaamaan. Ihmettelen vaan, että juon kuitenkin ainakin 3 litraa vettä päivässä, ja syön sen vaaditusn 500g kasviksia, että eikö se riitä. Mutta kuitua ei sitten vissiin tule tarpeeksi. Ja jokainen jolla on ollut ummetusta tietää kuinka kurjaa se on. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti