torstai 18. maaliskuuta 2021

mahalaukun tähystys

Mahalaukun tähystys ei ollut niitä mukavampia kokemuksia. En pelännyt tai jännittänyt sitä etukäteen, vaikka olin isältäni kuullut ettei se ole mukava.

Kirurgi ja hoitaja olivat tosi mukavia ja kertoivat hyvin mitä tulee tapahtumaan. Suuhun laitettiin sellainen muovinen holkki, ettei hampaat osu tähystimeen. Itse tähystimen nielaiseminen tuntui vaikealta ja se sai tietenkin oksennusrefleksin päälle. Ja se oli niin voimakas että pissaa lirahti housuihin. Aikuisen naisen virtsankarkailuongelma tuli jälleen esiin - pitkän aikaa onkin ollu hyvä tilanne. 

No, kun keskityin hengittämään ja olemaan ajattelematta niin homma toimi. Välillä tuli yökkäys, mutta eihän mahasta tullut tietenkään mitään kun olin ollut syömättä ja juomatta 6 tuntia. Muutaman kerran tuntui kuin mahassa möyrisi, mutta pääasiassa ei tuntunut mitään. Ei edes koepalojen otto. 

Hoitaja neuvoi hengittämään nenän kautta, mutta sitä en osannut. Joten hengitin suun kautta. Mutta homma sujui kun kortin rentoutua. 

No, mitä sitten löytyi?
Vatsalaukussa on haavauma. Se johtuu todennäköisesti ibuprofeiinin käytöstä, syö sitä aika säännöllisesti nivelkipuihin. Sovimme lääkärin kanssa, että tästä päivästä leikkaukseen (ja sen jälkeenkin) ei saa syödä kuin panadolia. Ei yhtä ainoata tulehduskipulääkettä ja joka päivä aamuin illoin mahasuojalääkettä, että haavauma paranee. Leikkauksen yhteydessä tekevät uuden tähystyksen, kun olen nukutettu ja sitten päätetään tehdäänkö ohitusleikkaus vai kavennus leikkaus. Jos haavauma on parantunut, tehdään ohitus, joka olisi lääkärin mukaan parempi vaihtoehto diabeteksen kannalta. Mutta jos haavauma ei ole parantunut, tehdään kavennus.

Koepaloja otettiin ja niistä kuulen tulokset viikon parin päästä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti