torstai 4. maaliskuuta 2021

Ollakko nälkä vai eikö olla

Eneä 3 päivää takana. Ensimmäiset kaksi päivää oli yhtä tuskaa.

Maanantaina oli hirveä nälkä koko päivän. Sitten illalla repsahdin ja söin jauhelihapihvin (itse tehty, pelkkää lihaa ja mausteita). Tuli huono omatunto, mutta ajattelin että pienempi paha tämä on kuin jollain karkilla tai sipseillä herkuttelu.

Tiistaina nälkä ei kurninut niin paljon kuin maanantaina. Mutta kyllä tuli syötyä enemmän kuin puoli kiloa kasviksia, varmaan kilo meni porkkanoita, kurkkua ja tomaatteja yhteensä. Päätä särki aika ikävästi, mutta siihen auttoi särkylääke. Proteiinina meni purkillinen rahkaa.

Eilen, keskiviikkona, särki päätä jälleen/edelleen. Vähän huonosti auttoi särkylääke, sitä piti ottaa pariin kertaan päivän aikana. Ja otin sekä ibuprofeiinin että parasetamolin, jotta auttaisi paremmin. Ei ollut nälkä oikeastaan ollenkaan, mutta teki mieli suolaista. Niinpä korvasin proteiinin eilen täysliha kinkkuleikkeleellä enkä syönyt ollenkaan rahkaa. Kaipa se sama on mitä proteiinia sitä syö kunhan syö. 

Tänään on ollut myös ihan hyvä päivä, ei ole ollut nälkä. Sokereita olen mitannut tällä viikolla sisätautilääkäriä varten ja ne ovat olleen jo varsin hyviä. Positiivista!


Tämän kertaiset ohjeet ENEssä ovat hieman erilaiset kuin ennen joulua tekemässäni. PAinonhallintatalon ohjaamassa ENEssä syötiin 5 pussia päivässä + 500g kasviksia + rasvalisä + 60g  (6 annosta) proteiinia päivässä. Tuo proteiinin määrä tuli painon mukaan. 

Tässä nyt Eiran Sairaalan ravitsemusterapeutin ohjaamassa ENEssä syödään puolestaan 5 pussia + 500 g kasviksia + rasvalisä + 20g proteiinia. Käytännössä minä saan ravitsemusterapeutin mukaan syödä jopa 30g proteiineja, koska olen niin pitkä, mutta se on jäänyt noin 25grammaan päivässä. Eli vähän vähemmän syön nyt kuin ennen joulua. Paino on sitten maanantain pudonnut jo 1,4 kg. Eli eiköhän tässä siihen 6 viikon tavoitteeseen (10 kg+) päästä. 

Tänään kävin myös koronarokotuksessa. Sain sen riskiryhmään kuulumisen johdosta. Huomasin Vantaan kaupungin sivuilla että rokotukset 16-69 vuotiaille riskiryhmäläisille on aloitettu, joten varasin viime viikolla ajan, ja sain sen tälle viikolle. Rokotuksessa varattiin saman tien myös aika kakkosannokselle rokotetta. Tänään oli myös iltapäivälehdessä (linkki tässä) juttua, että jo yhden koronarokotuksen saaminen estää vakavan koronataudin saamista erittäin hyvin. Joten tässä on hyvä aikataulu, koska nyt saan vähemmän todennäköisesti koronan ennen leikkausta. Se tässä ehkä suurin este leikkaukselle on, jos korona tulee. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti