maanantai 8. maaliskuuta 2021

1. ENE viikko takana

Ensimmäinen ENE viikko takana. 

Paino -3kg sitten viime maanantain. Pahimmasta painosta on pudonnut 6,1 kiloa. 

Koko laihdutusprojektin käppyrä näyttää aika turhauttavalta. Edestakaisin ollaan menty. 


Mutta tämä, joka on tehty Eiran Sairaalan lähtöpainosta, on paljon mukavampaa katsottavaa.


Ensimmäinen ENE viikko meni noin päällisin puolin hyvin. Maanantai ja tiistai oli vaikeita päiviä, nälkä kurni. Samoin eilen sunnuntaina aamupäivällä nälkä yritti huudella, mutta en antanut periksi vaan söin pussit siinä aikataulussa kuin aiemminkin. 

En tiedä onko ENEn ansiota vai mistä johtuu, mutta olen nyt viikonloppuna herännyt molempina päivinä ennen klo 9 aamulla. Aikaisemmin väsymys on painanut ja on ollut todella vaikea päästä sängystä ylös niin arkena kuin viikonloppunakin. Olen koittanut sen vuoksi nukkua viikonloppuisin pitkään, mutta nyt se ei tapahtunut. 

Olen myös ottanut tavaksi polkea päivittäin kuntopyörää noin puolituntia. Välillä mennään kovempaa tahtia, aloittaessanu muutama viikko sitten oli tahti 23km/h ja nyt mennään jo 28km/h tahtia. Vastusta en ole vielä lisännyt, ehkä pitäisi tehdä sekin että yhdellä pykälällä nostaisi vastusta, niin tulisi tehokkaampaa treeniä. Eilen tosin en jaksanut koko puolta tuntia, kun oli reidet jotenkin aivan puhki. Ehkä pitäisi lämmitellä ennen polkemista ja sitten taas venytellä pyöräilyn jälkeen. Mutta päätin että otan tämän tavan nyt tukemaan painonpudotusta, ja toisaalta tuomaan liikuntaa päiviin, että sitten leikkauksen jälkeenkin pysyy liikunta osana arkea. Se ei ole koskaan ollut mun juttuni, mutta jotain on pakko yrittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti