perjantai 16. huhtikuuta 2021

päivä 1

Klo 6:38
Nukuin melko hyvin. Nukahdin kahdeksan jälkeen kun hoitaja toi kipulääkkeet tippaan. Sitten kymmenen aikaan yöhoitaja kävi vaihtamassa tipan, nesteet ja kipulääkkeet, mittasi verenpaineen ja happisaturaation. Yhdentoista aikoihin kävin vessassa ja sitten puhkuttelinkin unta laskuun kahteen asti, kun oli taas verenpaineen mittauksen aika. Siitä sitten nukuin tähän kuuteen kun taas oli verenpaineen mittaus.

Näin unta nakeista.😂 Ratikat kolisteli ikkunan takana, mutta ei se häirinnyt. Molemmat jalkaterät ovat olleet puuduksissa eilisestä alkaen, mutta koko ajan se vähenee. Ja kun pitää jalkoja koukussa niin on parempi.

Klo 10:10
Lihavuuspuolen sairaanhoitaja kävi ja juttelimme jatkosta. Viikon sellaista ruokaa joka menee pillistä läpi. Sen jälkeen perunamuusin koostumusta. Ja ensimmäisen viikon jälkeen voi laittaa leseitä smoothien, että maha toimii. Ei kannata laittaa smoothien kokonaista banaania - voi tulla dumping kun banaani on niin makeaa. Keskustelimme mm. tuli sukkien käytöstä, hoitaja sanoi että ei siitä haittaakaan ole. 

Kirurgi kävi myös ja antoi ohjeita. Soittaa viikon päästä millainen vointi on. Sanoi että ohitus saatiin tehtyä, mutta oli siinä vähän hommaa. Luin sairaskertomusta ja siellä todettiin että maksa oli iso ja rasvoittunut. Kirurgi suositteli liikuntaa voimien mukaan. Se ja riittävä proteiinin saanti varmistavat että paino lähtee pääasiassa rasvakudoksesta. Kirurgi on kirjoittanut verenohennuslääke sekä kipulääke reseptit, täytyy hakea ne kun kotiin mennään. Tai sitten puoliso saa käydä illemmalla.

Nestelistaa on pidetty eilinen ja tämä päivä, sitä pitää jatkaa kotona. Koriutusta ennen pitäisi saada noin 1,5 l nesteitä juotua.
Pyysin lihalientä ja koskaan ei ole pelkkä lihaliemi maistunut yhtä hyvältä. Suolaista, hyvän makuista ja lämmintä. Vaikka vesi on hyvää, niin siihenkin tulee kyllästyä joskus. 

Puhalluspulloon olen puhallellut muutaman kerran tässä tämän päivän aikana. 

klo 12:40
Sain viimeisen satsin juotavaa, pitää saada 1,5l juotua ennen kotiin lähtöä. Kanyyli ja haavateipit poistettu. Suihkussa käyty. Omat vaatteet niskassa.  Puoliso tilattu kahdeksi noutamaan 

Eipä nuo haavat pahalta näytä. Maha on ihan täyden tuntuinen, vähän kun olisi paljon ilmaa siellä. Eikä ilma ole ainakaan vielä tullut pois kummastakaan päästä. Väsyttää aika paljon, kotona menen kunnon päiväunille.

1 kommentti:

  1. Toivottavsti toipuminen kävi nopeasti. Sisareni myös oli sairaalassa, tosin verenpaineen heittelyjen takia. He tekivät hänelle kokeita ja nyt hän on jo päässyt kotiin. Nyt hänellä käy hoitaja tekeämssä verenpainemittausta kotona, jotta saa hieman osviittaa sen heittelystä.

    VastaaPoista