maanantai 10. toukokuuta 2021

reilu kolme viikkoa leikkauksesta

Työt alkoivat taas tänään. 

Toivon, että työt tuovat sopivasti rytmiä päivään, että tulee syötyä ja juotua tasaisemmin ja useammin. Mutta jos se ei onnistu laitan jälleen puhelimeen muistutukset syömisestä. Tänään ainakin on ollut sellainen päivä, että ei ole kelloa ehtinyt katsella. Mikä tietysti mukavaa, koska on mielekästä tekemistä.

Paljon oli sähköposteja odottamassa ja työtä on riittänyt. Väsyttää, mutta kyllä tämä varmaan tästä. Aamulla koiralenkin jälkeen tuntui, ettei jaksa edes kävellä, mutta nyt pitää vaan tsempata. Ja koska kävelyreisut vähentyvät kun ei voi työaikana lampsia, niin pitää ottaa taas kuntopyöräily valikoimaan. On vaan niin hankalaa, kun väsyttää eikä jaksaisi liikkua, ja sitten kun liikkuu on taas super väsynyt kun on niin puhki.

Painoa on viikossa pudonnut 1,4 kiloa. Yhteensä leikkauksen jälkeen on pudonnut 11,8 kg ja viime kevään ennätyslukemista 18,5kg. Vaatteista ei vielä huomaa, että on pienentynyt. Ja kuten sanottu ei vielä ihan jaksamisestakaan. Hiukset ovat pysyneet päässä, kampaaja varoitteli että hänen lihavuusleikatulla asiakkaalla hiukset lähtivät todella paljon. 

Viime viikolla useampana päivänä huimasi, joten otin taas verenpaineenmittauksen ohjelmaan. Ehkä pitää jättää yksi beetasalpaaja taas pois. Täytyy mittailla ja katsoa mikä tilanne on jatkossa. 

Syöminen on vaikeaa. Haluaisin juoda ruokailun yhteydessä, mutta se saa yleensä aikaan sen, että tulee paha olo ja ylimääräinen ruoka/juoma tulee ylös. Toisia ruokia on helpompi syödä vähän enemmän kuin toisia, esim perunasoselaatikkoa voin syödä enemmän kuin viikonloppuna tekemääni Palak Paneeria (tässä ohjeeni) ja ohraa. Ohjeen paneer juuston sijaan käytin tällä kertaa halloumia, se maistuu mielestäni paremmalta kuin paneer-juusto. 


Viime keskiviikkona oli ravitsemusterapeutin etävastaanotto. Juttelimme siitä mitä saa syödä ja miten. Rasvaa hän käski lisätä ruokavalioon, ja nyt voi alkaa jo syödä pureskeltavaa ruokaa. Salaattia (jota kaipaan ihan sikana) saa syödä noin 5-6 viikkoa leikkauksesta. Ruokarytmi pitää koittaa pitää yllä niin että söisi 6 kertaa päivässä, parin tunnin välein. Tekee tosi tiukkaa. Ravitsemusterapeutti myös sanoi että varmaan väsymys on osittain syytä siitä että olen laihtunut niin paljon niin äkkiä, ja toisaalta siitä että en välttämättä saa tarpeeksi ravintoaineita, kuten esim rasvaa.  Mutta totesi ruokapäiväkirjani näyttävän hyvältä. Sanoi että sitä kannattaa syödä mitä mieli tekee, joten en ole panikoinut kun on tehnyt mieli jätskiä tms. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti