maanantai 3. toukokuuta 2021

hitaasti hyvä tulee

Koko viime viikon stressasin sitä että mitä jos paino ei putoakaan. Varsinkin kun lähdimme mökille keskiviikkona, ja unohdin vaa'an kotiin. No, tulos oli viimeisen viikon aikana -0,5kg, mutta hiljaa hyvä tulee. Uskon että hitaampaa tahtia pysyy pää ja kroppa mukana, eikä ihan niin paljon tule esim löysää ihoa. 


Syynä painon pienelle putoamiselle saattaa olla tosin se että olin koko viime viikon aivan tolkuttoman väsynyt. Jouduin ottamaan joka päivä päiväunet, yhtenäkin päivänä ne venyivät 3 tuntisiksi. Senpä takia niin syöminen kuin liikkuminenkin jäi vähän vähäiselle. Olen syönyt pääasiassa lihaperunasoselaatikkoa suolaisena ruokana. Sitäkään ei tarvita kuin sellainen 1,5 dl niin tulee jo sellainen olo, että ei yhtään enempää. Vettä olen koittanut juoda, mutta sekin on jäänyt varmaan alle 1,5 litran pivässä. 

Kaipaan limua, en happojen takia vaan maun takia. Maistoin pojan pepsistä viikonloppuna, ja se sai ihan hirveän tunteen rintaan. Oli niinkuin ei saisi henkeä - kun oli röyhtäisy jumissa. Tosi inhottava olo, en kaipaa sitä todellakaan uudelleen. En ole löytänyt sellaista mehuakaan, mikä olisi ns. hyvää. Nyt ostin mustaherukkamehua, saa nähdä mitä se tuo makunystyröihin. 

Vatsa on edelleen todella löysällä, joten täytyy aina kauppareissuillakin varmistella että on veski lähellä. Vielä en siitä huolestu, nyt se on alkanut jo sentään osoittaa rauhoittumisen merkkejä, ei tarvitse montaa kertaa päivässä juosta vessassa. Toivoin että vatsa alkaisi toimia paremmin kun alan syödä kiinteitä, mutta vielä ei ole toivoa. Ehkä ensi viikolla. 

Keskiviikkona on ravitsemusterapeutin puhelinvastaanotto. Mielenkiinnolla odotan mitä siellä tulee eteen. Tarkoitus on jutella ruokavaliosta nyt kun palataan tavalliseen ruokavalioon. Ikävöin salaattia, sitä en saa syödä varmaan ihan vielä sitäkään. Ainakin se alkuperäinen keskustelu ravitsemusterapeutin kanssa oli, että sienet, salaatti ja sitkeä liha ei ole suotavaa kovin pian leikkauksen jälkeen. Samoin kaipaan kasviksia, tänään ajattelin olla hurja ja syödä kurkkua ja katsoa mitä se tekee. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti