maanantai 30. marraskuuta 2020

4. ENE viikko

Taas on onnistunut viikko takana. Paino ei ole pudonnut mitenkään suunnattomasti, mutta alaspäin mennään. Se tässä tärkeintä onkin.

Koen ENEilyn helpoksi. On niin helppoa vain syödä VLCD valmisteita, kun ei tarvitse miettiä mitä ruokaa tekisi. Ja kun ei ole nälkä, niin sitä ei tule repsahdettuakaan. Toisaalta koen todella haastavaksi sen, että perheelle pitäisi tehdä ruokaa ja itse syö pelkkiä pusseja. Niinpä tämäkin ongelma on ratkaistu niin, että perhe syö einesruokaa enemmän. Se ei maailmaa kaada, ja kun se pitää nälän loitolla ja lapsen ja miehen ravittuna, se on tärkeintä. 

Viikonloppuna koin haastavaksi saada syötyä 5 pussia päivässä. Tämä siitä syystä että nukuin molempina aamuina pitkään, minkä vuoksi aamupala  lähenteli arkista lounasaikaa. Joten kuittasin sen sitten syömällä vain 4 valmistetta. Toivottavasti en saa siitä nuhteita valmentajalta. Sekin voi osaltaan olla syynä siihen että paino ei pudonnut mitenkään hirmuisesti. 

Täytin perjantaina 40. Mietin päivän aikana että missä se ikäkriisi on, mutta ei se iskenyt. Ehkä se on vielä tulossa. Syntymäpäiviä ei juhlittu sen kummemmin - katsotaan sitten kun tämä korona-aika on ohi, jos pitäisi vaikka jotkut kesäkekkerit. 

Ensi viikonloppuna on vuorossa kummisetäni hautajaiset. Olin pelännyt tilaisuutta syömisen takia. En halunnut loukata tätiäni olemalla syömättä, mutta en halunnut vesittää dieettiäni syömällä. No, näiden uusien rajoitusten myötä muistotilaisuus ja sen ruokailu jouduttiin perumaan - saa nähdä sallitaanko paikkakunnalla edes kirkossa enemmän kuin 10 henkilöä. 

Vaikka olen perussairas diabetekseni ja uniapnean takia, en silti osaa pelätä koronaa. Tällä en tarkoita ettenkö yrittäisi minimoida riskejä tekemällä vallan etätöitä, pesemällä käsiä ahkerasti, käyttämällä maskia julkisissa tiloissa ja tilaamalla kauppakuormat kotiin. Mutta olen vähän ajatellut asiaa niin, että jos se on tullakseen niin se tulee. Kuten on lehdistössä ollut puhetta, kaikkia tartuntoja ei saada selvitettyä ja jäljitettyä. Joten eihän sitä pysty kuin tekemään oman parhaansa. Kyllä tämä elämä menee niinkuin on tarkoitettu. 


#40andfabulous #korona #ENEdieetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti