maanantai 9. marraskuuta 2020

Ensimmäinen ENE viikko takana

 Nyt on ensimmäinen ENE viikko takana. Paino putosi 1,8 kiloa, mikä tietekin hieno startti. Ainoa mikä tässä harmittaa on se, että paino nousi tuossa ennen ENEä ja Jorvissa mitattuun aloituspainoon on matkaa vähän. Joten sen leikkaukseen vaadittavan 5% pudotus alkaa vasta reilun kilon päästä



Alkuviikolla oli tosi kova nälkä. Ehkä sen vuoksi että aloitin ihan isolla muutoksella, ja aloin saman tien syömään 5 ateriankorviketta päivässä. Kun edellisellä kerralla olen tehnyt ENEn, lisättiin valmisteiden määrää viikko viikolta hitaasti, ja elimistö ehti tottua pienempään energiamäärään. Nytkin ENEn purkaminen tehdään sitten juuri tuolla tavoin, hitaasti viikko viikolta vähentäen. 

Nälkääni olen syönyt alkuviikosta kasvissosekeittoa ja loppuviikosta salaattia. Olen punninnut salaattia nyt parina päivänä, ja todennut että sitä on noin 300 g ilman proteiinilisää, joten olen sen lisäksi saanut syödä esimerkiksi porkkanoita. Tällä viikolla aion vähentää tuon "ruuan" syömistä ja käyttää sen vaaditun puolikiloa kasviksia välipaloina juuri esimerkiksi porkkanan muodossa. Tai kirsikkatomaattien. Porkkanaa syödessä saan aina kaverin - koiramme on ihan super-porkkanafani.

Proteiinia on vaikea syödä tarpeeksi vähän. Se johtunee ehkä siitä että kaipaan suolaista makua, mutta kaipa sekin tässä vähenee aikaa myöden. Proteiinin syömisessä pitää myös olla tarkempi tästä eteenpäin, että varmasti onnistun tässä. Viikonloppuna olemme suunnitelleet menevämme vanhempieni luo kylään. Siellä on onneksi helppo sanoa äidille että tee tällaista ja tällaista ruokaa niin minäkin voin syödä. Tiedossa on myös yhdet hautajaiset, joten luulen että ainakin sinä päivänä dieetti on tauolla. En halua loukata omaisia olemalla syömättä.

Vatsa on muutamana päivänä toiminut hitaasti. Mutta lisäsin nesteen juomista ja porkkanoita, jotta saan kuitua, katsotaan miten tästä eteenpäin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti