tiistai 25. tammikuuta 2022

Uusi koti

Muutto on takana. Mutta oli se ponnistus.

Keskiviikkona tuli tosiaan maalattua ja siivottua uudessa kodissa paikkoja. Saatiin pojan huone viimeisteltyä (listat puuttuu). 

Torstaina oli tiukka ilta työpäivän jälkeen. Tuli pakattua kiivaasti koko ilta. Puoliso rouodasi uuden kodin autotallista roskia pois, että saadaan mahtumaan uutta tavaraa sisään. Kun paku oli vuokrattu roskakuormaa varten, veimme myös televisiot (3 kpl) ja 2 näyttöä että saimme ne varovasti kuskattua. TV-kuljetuksen jälkeen puoliso vielä tuli lakkaamaan pojan huoneen lattian kertaalleen ja siivosi paikkoja. Onneksi äitini oli tullut keskiviikkona muuttoavuksi, niin päivälläkin tapahtui asioita kun me työläiset teimme töitä.

Vaikka torstai-ilta oli kiivasta tekemistä, oli perjantaina herätys viideltä. Aamulla oli vähän kiivasta sanailua, koska kirjakaapit oli vielä suojaamatta ja sänky purkamatta. Mutta siitäkin selvittiin kiukulla, kutistekalvolla ja pitsalaatikoiden palasilla (joilla suojattiin nurkat). Kun muuttomiehet klo 8 saapuivat oli kaikki pakattu. Joitain pienempiä laatikoita jätettiin tuomatta muuttoautolla, etteivät tavarat mene rikki. Mutta hienosti saatiin tavarat kahdessa tunnissa autoon. Muuttomiehet sanoivat että vielä olisi melkein saman verran mahtunut autoon, mutta itse vähän epäilen että olisiko saman verran mahtunut. Mutta ei auto täynnä ollut.



Uuteen kotiin saavuttiin hyvässä aikataulussa ja noin 1,5 tuntia myöhemmin kaikki tavarat oli sisällä. Tai no, melkein kaikki - pojalla ollut sohvasänky oli liian leveä tuoda ovesta ja siitä piti purkaa päädyt pois ennen kuin se saatiin tuotua sisään. Mutta muuten kaikki oli sisällä. Ei ehkä ihan kaikki oikeassa paikassa, mutta lähes tulkoon. Eli kokonaisuudessaan muutto vanhasta uuteen noin 3 tuntia 45minuuttia kaikkineen. Kiitos JyPi! 80 muovista muuttolaatikkoa, epämääräinen määrä säkkejä ja noin 10 pahvilaatikkoa. 

Perjantai pidettiin muuttovapaata töistä, siten onnistui parhaiten tämä muutto arkena. Ja saatiin vähän pidempi viikonloppu laatikoiden tyhjentämiseen. Illalla jo saatiin sänky kasattua niin ei tarvinnut nukkua lattialla pelkällä patjalla. Puoliso oli tehokas ja sai pojan sängyn päädyt irrotettua ja kuskattua sängyn työhuoneeseen - mummu ja poikakin pääsivät sänkyyn nukkumaan.

Lauantaina oli kirjakaappien kasaamista, vaatekaapin kasaamista, puoliso asensi pyykkikoneen ja kuivausrummun väliaikaisille paikoilleen. Samoin laitettiin muutamia lattialistoja jo paikoilleen, jotta saatiin isompia huonekaluja oikeille paikoilleen. "Tää on kivaa" sanoi puoliso kun viimeistelynaulaimella paukutteli listoja paikoilleen. Nyt hän sitten mielellään laittelisi muitakin listoja, mutta minä vähän himmailen - tärkeysjärjestys olla pitää.

Muuttoapu-mummu lähti sunnuntaina, mutta sitä ennen saatiin hyvin ja paljon asioita tehtyä. Puoliso maalaili sunnuntaina työhuoneen, mikä oli tosi hyvä juttu. Nyt on enää porraskäytävä ja alakerran eteinen maalaamatta, mutta niillä ei ole kiire. 

Nyt on tärkeintä saada iso osa tavaroista kaappeihin ja paikkoihin, jotta saadaan muuttolaatikot tyhjäksi ja pois tieltä.  Sitten pitää tyhjentää vanhan asunnon kellarikomerot ja vaatehuone. Mutta vanhan kodin vaatehuoneen tyhjentämiseksi vaaditaan vähän töitä uudessa kodissa - uuden kodin vaatehuone on tyhjennettävä tavarasta ja sinne on saatava tangot paikoilleen. Uuden kodin varasto on vielä täynnä kaikkea tavaraa, joten sinne ei tankovaatteita saa laitettua. Ja toisaalta - siellä myös muuttuu hyllysysteemit, joten mielestäni on turha väliaikaisesti sinne tankoja asettaa.

Eilen käytiin kauppa-asioilla pitkin päivää (pidin toisen lomapäivän). Sain vietyä likaiset matot pesulaan, haettua uusiin ikkunoihin verhokankaat, käytyä Ikeassa hakemassa kirjahyllyn pojan huoneeseen ja illalla haettiin tuulikaappiin ja vaatehuoneeseen uudet lamput. Samoin haettiin tarranauhaa, että saadaan sohvatyynyt pysymään paikoillaan. Muutossa huomattiin että sohvan tukiputket (metallia) olivat katki, joten ne puoliso korjasi. Samalla päätimme että lisäämme sohvatyynyihin tarrat, kun ne eivät meinaa millään pysyä paikoillaan ilman. Sekin saatiin jo aikaiseksi.

Tänään on luvassa laatikoiden tyhjentämistä, pojan toisen vaatekaapin kasaamista ja omien vaatekaappien ovien asennusta. Ja tietty nämä normi harrastuksiin kuskaukset myös tässä illan ilona :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti