torstai 13. tammikuuta 2022

Labratuloksia

Labratuloksissa on nähtävissä merkittävää parannusta. Niin pitkä sokeri kuin paastosokeri ovat laskeneet merkittävästi. Samoin leukosyytit, jotka kertovat ainakin itselläni matala-asteisesta tulehduksesta.


Hemoglobiini on hyvä vaikka onkin laskenut, samoin kolesteroli. Nyt myös tuo Trigly arvo on alle tavoitearvon, joten sekin on hyvä. 

Ferritiinit ovat laskeneet selvästi leikkauksen jälkeen. Siitä ja hemoglobiinin laskusta pitää ehkä keskustella lääkärin kanssa. Ferritiinit tiettävästi voivat vaikuttaa mm. levottomien jalkojen ilmenemiseen yöllä. Ja korkea hemoglobiinihan kertoo veren rauta-arvosta. Onhan se tosin vielä selvästi viitearvoissa, mutta ei se pahaksi ole jos tähän kiinnittää huomiota, koska koko ajan on hemoglobiini laskenut. Ettei tule anemiaa sitten vahingossakaan.

Toivottavasti pääsen myös sokerilääkkeitä vähentämään. Ensi viikolla on lääkärin puhelinaika ja näistä asioista keskustellaan silloin. Luultavasti diabeteslääkettä vähennetään, tämä oli ainakin lääkärin alkuperäinen arvio syyskuun kontrollin jälkeen. Olisi se kiva jos pääsisi diabeteslääkkeistä kokonaan eroon. Olen mittaillut tällä viikolla sokereita tarkemmin lääkärikäyntiä varten, ja normaaleissa lukemissa nuo ovat pitkin päivää.

Tänään ei vaakan mukaan ole hyvä päivä. Se johtuu eilisestä pitsasta, sitä on tullut syötyä vähän liian usein tässä remppa/muutto hässäkässä. Mutta viikon päästä kun muutto on ohi alkaa taas arki ja ruuan laitto. Ja toisaalta, aikaisemmin yksi pitsa upposi ihan mitään ongelmia - nyt hyvä jos puolet jaksan syödä. Eli ruokaa on aina kahdeksi päiväksi kun ostaa pizzaa. Ja tänäänkin lounaaksi syömäni vajaa puolikas oli liikaa - tuli taas vaihteeksi yrjö kylään.

Verenpaineita olen myös mittaillut tällä viikolla. VErenpaineeseen ei ole enää mitään lääkettä, jätin beetasalpaajankin pois marraskuun loppupuolella. Sen jälkeen ei ole enää huimannut. Verenpaineet noin 120/60 ja syke noin 60-70. Eli silläkin saralla menee ihan hyvin.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti