torstai 20. tammikuuta 2022

Rohkea rokan syö

Eilen Kirsi-lääkäri soitteli tuloksista. Olin maalitela kädessä lapsen huoneessa, enkä muistanut ollenkaan koko puhelinaikaa. Mutta hyvin se suttaantui, vähän tuli maalaukseen taukoa. Mutta ei onneksi pahempia raitoja sentään seinään vaikka tulikin vähän taukoa maalaamisesta.

Lääkäri oli tyytyväinen tuloksiin ja totesei että hienosti menee. Keskustelimme rauta-arvoista ja siitä että ne ovat vähän pudonneet koko ajan leikkauksen jälkeen. Siitä johtuen sovimme että aloitan rautakuurin, 100mg joka toinen päivä. Sokeriarvoista keskustellessa totesimme että arvot ovat hienot. Päätimme,että rohkea rokan syö ja jätämme metforminin (ainoa diabeteslääkkeeni tällä hetkellä) tauolle vuosikontrolliin saakka. Toinen vaihtoehto olisi ollut puolittaa annostus tässä vaiheessa ja katsoa sitten syksyllä miltä näyttää. Mutta päätimme että kokeillaan ilman. 

Vuosikontrolliin varaan aikaa huhtikuulle tänään. Sitä varten teen jälleen sokeri- ja verenpaineseurannat. Lääkäri laittaa labralähetteen tulemaan valmiiksi. Mietimme myös sitä että voisi yhdistää tulevaisuudessa diabeteskontrollin ja lihavuusleikkauskontrollin, niin saisin ne hoidettua kerralla. Itse ajattelen niin että yhdistäisin ne siten että kävisin Eirassa vuosikontrollissa, koska Kirsi on niin kovan luokan ammattilainen ja toisaalta minulla on sairauskuluvakuutus joka korvaa lääkärikäynnit. 

Eli hyviä uutisia - Pääsin diabeteslääkkeistä eroon toistaiseksi!!!!

Lääkäri kyllä sanoi että jossain vaiheessa tulevaisuudessa on todennäköistä että arvot huonontuvat ja tarvitaan uudelleen lääkitystä. Se voi olla 45-vuotiaana tai sitten 65-vuotiaana. Ei voi tietää. Sitä odotellessa sitten vain. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti