maanantai 3. tammikuuta 2022

Painonnousu ahdistus

Noniin.... Jouluna se paino putosi, mutta nyt joulun jälkeen tuli ahdistus koska paino taas nousi. Eilen aamulla paino oli peräti +2kg verrattuna viime maanantaihin, tänään onneksi enää +1,3 kg. Mutta takapakkia sitä tuli tällä viikolla ihan roimasti.

Toisaalta en ymmärrä mistä takapakki johtui. En mielestäni syönyt erityisen paljon. Mutta toisaalta, herkuttelin karkeilla ja sipseillä, söin dippikasviksia, nakkeja tms. Eli kaipa sitä nestettä sitten vaan kertyi. Kuukautiskierto oli (näköjään) siinä vaiheessa, että olisi voinut syödä kaksin käsin. Tämä oli ensimmäinen kerta kun sen oikein tiedosti joskin vasta vähän viiveellä. Kun menkat perjantaina alkoivat en enää yhtään ihmetellyt, että koko viikon oli tehnyt mieli syöpötellä. Kiertoni on sekaisin, mistä lienee johtuu, ihan vielä en odottanut tämän syöpöttelyviikon tapahtuvan. 

Vatsakaan ei ole tällä viikolla toiminut, se saattaa olla myös syynä painon nousuun. Ja vähäinen liikunta. Mutta nämä kaikki on vain tekosyitä, sen pitäisi mennä alaspäin. Ehkä olen liian kriittinen itseäni kohtaan, mutta en voi sille mitään, että päähän ottaa ihan sikana. Aina plussaviikot ottaa päähän, mutta tämä jotenkin erityisen paljon. 

Tänä aamuna toimistoni on uudessa kodissa. Kaupat tehtiin torstaina ja perjantaina saimme avaimet ja pääsimme paistamaan uuden vuoden makkarat omassa takassa. Viikonloppu ollaan tehty hiljaisia töitä, maalauksia ja eilen vietettiin laatuaikaa puolison kanssa rautakaupassa. Rahaa paloi, mutta saatiin paljon asioita hankittua kun oli paku vuokralla. Saimme mm. vaatekaapit noudettua huonekaluliikkeestä, ostettua kiukaan, maalia sekä katto- ja lattialistat tms. 

Tänään työasento on todella ergonominen - parvekepöytä ja -tuoli on työpisteenä. Eilen onneksi saatiin lamput asennettua, niin ei tarvitse pimeässä töitä tehdä. Tänään on luvassa keittiön muutoksen suunnittelu, kun suunnittelija tulee käymään mittauskäynnillä. Samalla katsotaan uusia kaappeja kylpyhuoneeseen, sieltä oli osa kaapeista lähtenyt vanhojen omistajien mukaan. Mutta se ei sinänsä hirveästi haittaa, koska nyt kylppäristä tullee toimivampi. Pitää myös tilata remonttimies tapetoimaan yksi seinä - koska meillä ei tapetoimisosaamista ole.



Tänään puoliso hioo kahden yläkerran huoneen lattiat, koska niiden parketti on aivan eri väristä kuin olohuoneessa. Sitten pitää tasoittaa tuo tapetoitava seinä ja maalata alakerran makuuhuoneen katto toistamiseen. Siinä on pieniä mustia pisteitä koko katto täynnä (koska on huonosti maalattua betonia) joten se pitää kahteen pekkaan maalata, toinen edellä siveltimellä reijät tuputtaen ja toinen sitten perässä telalla. Olohuone ja ruokailutila pitää maalata vielä tällä viikolla, jotta olisi edes muutama tila asuinkunnossa ennen muuttoa. Tosin päätimme juuri että siirrämme muuton viikolla etenpäin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti