maanantai 10. tammikuuta 2022

ylös alas viikko

Tämä viikko on ollut vuoristorataa painon kanssa. Maanantaina lähtöpaino oli siis 104,3kg. Siitä se mukavasti putosi pitkin viikkoa, lauantaina lukemien ollessa 102,5. Mutta kas, sitten tuli viikonlopun syömiset ja tänään paino oli taas 103,8kg.  No, pudotusta viime viikkoon. Mutta mitä suurin mahdollinen v****tus koska nousi taas yli kilon parissa päivässä. Mutta syynä oli varmasti pizza, jota söimme remppailujen lomassa niin perjantaina kuin sunnuntainakin. Ja lauantaina herkuttelimme pannukakulla hernekeittopäivänä. 

Puolisoni koittaa tsempata ja sanoo että se voi heilua ihan normaalistikin noin paljon se paino. Mutta kun ajatus on että se menisi koko ajan alaspäin on ärsytys ja ahdistus mitä valtavin kun paino nousee. Se alle 100kg paino on niin kaukana vielä. Toisaalta ihan lähellä, mutta tällä tahdilla vaikka kuinka kaukana. 

Uudessa kodissa on tehty remppaa. Alakerran makuuhuone alkaa olla kondiksessa. Enää yhden kaapin kasaus ja hyllyjen asennus kaappeihin. Verhokiskojen laittaminen. Katto- ja lattialistat laitoimme kaapin taakse yhdelle seinälle, loput tulee asentamaan remonttimies perjantaina. Ei se kovin vaikeata ollut, seinät eivät olleet ihan kivikovaa betonia, joten listat sai aika helposti paikoilleen. Mutta kun on mahdollista ottaa tekijä joka tulee myös tapetoimaan seinää, niin näillä mennään. 

Perjantaina kävimme Puustellin myymälässä keittiösuunnitelman viimeistelyssä. Samalla kävimme läpi kylppärin uudet kaapistot. Hyvältä vaikuttaa. Toimitusaika on pitkä, mutta asua onneksi pystyy ihan hyvin ennen kaapistojen muutoksiakin. Ostimme alakerran kylppäriin uuden hanan ja lavuaarin, koska taso ja kaapisto vaihtuvat. Vanhat saa sitten myytyä torissa yhtenä kokonaisuutena jollekin tarvisevalle. 

Perjantaina kävi myös sähkömies ja saimme hyvin suunnitelmaa alkuun. Joskin eilen vaatekaappeja kasatessa huomasimme etten ollut huomannut yhtä pistorasiaa joka jää nyt sitten kaapin taakse. Mutta koska muita rasioita lisätään, ei siitä suurta vahinkoa tule. Toivottavasti sähköasentajat saavat vielä tänään tarjousta aikaiseksi. Pesutornin paikka siirretään paikasta A paikkaan B, koska alkuperäiseen paikkaan ei torni mahdu tyhmästi sijoitetun pistorasian takia. Pistorasia on liian matalalla, jotta saataisiin torni siihen. Niinpä päädyimme siirtämään tornin toiseen paikkaan. Kunnes saamme uudet kaapit ja putkimiehen paikalle, pestään uudella koneella pyykit siinä missä edellisilläkin asukkailla kone oli, ja kuivattaneen pyykkitelineellä. Sitten kun sähköt ja vesi on vedetty, siirretään molemmat koneet samaan paikkaan nurkkaan. Viereen tulee laatikosto ja taso jolla voi pyykkiä vaikka viikata.  

Tänään tein myös Oikotielle vuokrailmoituksen, tähän saakka ilmoitus on ollut vain Vuokraovessa. Heti tuli kysely. Samoin sain vinkkiä että eräs naapuri on etsimässä alemmasta kerroksesta asuntoa, joten jos haluamme myydä niin ostaja ehkä löytyy helposti. Mutta ensisijaisesti olemme laittamassa vanhaa kotia vuokralle. 

Viime perjantaina tuli tosiaan pesutorni, eilen sunnuntaina nojatuolit (joiden kanssa on seikkailtu Vantaa-Espoo väliä muutamaan otteeseen) ja huomenna tulee uudet kylmälaitteet. Keskiviikkona tulee vanhaan kotiin muuttolaatikot ja ensi viikon alkupuolella pojan uusi sänky. Kaikki alkaa olla mallillaan, mitä nyt vielä pitää maalata ja lakata lattioita ja kasata kaappeja ja kaikkea muuta pientä kivaa. 

Eilen poikani oli hiihtoretkellä kahden kaverinsa kanssa ja tulivat meidän uuteen kotiin katsomaan paikkoja. JA pitivät sitten samalla hiihtoretken eväshetken olohuoneen lattialla. :) Pojat olivat innoissaan että sitten voi mennä piilosta kun ollaan muutettu, mutta ehkä vähän pitää laittaa kapuloita rattaisiin. Mutta kiva on että kaveritkin tykkäsivät, ja kokevat voivansa tulla meille uuteenkin kotiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti