maanantai 27. joulukuuta 2021

Jouluna tuli syötyä

Jouluna tuli syötyä. Vaikka paljon ei mahaan mahtunutkaan niin silti tuli nautittua jouluruuasta. Mutta oli se vähän "ahdistavaa" syödä vain vähän kalkkunaa, laatikoita ja kinkkua (ehkä 1/3 lautasellinen) kun muut söivät monta lautasellista. Ja oli paljon kaikkia herkkuja mitä olisi halunnut syödä. Mutta sitä oli pakko vähän miettiä mitä sitä ottaa. Vaikka otin vähän, tuli silti vähän huono olo. Jälkiruokaa joulupukin jälkeen mahtuikin sitten taas hyvin. Meidän perheessä jälkiruoka on aprikoosi- tai luumukiisseliä (tänä vuonna aprikoosi) ja sitä menikin sitten pari pientä jälkiruokakipollista 😛

Ruuan jälkeen tuli joulupukki. Se toi jälleen hyviä lahjoja, mm. kirjan, unisukkia ja kauniin kehystetyn hääkuvamme. Eihän meillä olekaan oltu kuin 12 vuotta ilman hääkuvaa. Saimme myös laseja ja muurlan lasisen keksipurkin. Uuteen kotiin saimme puukorin, mikä tuleekin tarpeeseen. 

Joulupäivän aamuna kävin vaakalla ja kauhistuin, se näytti plussaa viime viikon maanantaihin 0,5kg. Mutta tänään onnekseni vaaka oli jälleen miinuksen puolella, strateginen paino tänään 103kg. Se ysillä alkava lukema on niin lähellä, mutta niin kaukana. Oli kuitenkin kiva huomata, että lokakuussa ostamani toppatakki, joka silloin oli vähän tiukka, on nyt jo väljempi ja siinä on mukava liikkua. Autoon istuminen ja sieltä nouseminen ei ole niin vaivalloista kuin aikaisemmin. Ei tule hiki kun touhuaa kotona, vaan pikemminkin palelee kun istuu paikoillaan töitä tekemässä.

Uusi koti on entistä lähempänä. Pesutorni ja kylmälaitteet tilattu, samoin uusi televisio takkahuoneeseen. Kävimme myös Ikeassa katsomassa vaatekaappeja. Vielä ei tilattu, koska ne olisi saanut noutaa jo tällä viikolla - ei parane ottaa tänne vanhaan enää yhtään ylimääräisiä tavaroita, koska kaikki pitää saada mahtumaan johonkin. Vanhan kodin vuokrailmoitusta ollaan aloiteltu, kuvia vaan pitäisi saada lisää. Täytynee kaivella arkistoja josko sieltä löytyisi kuvia joita voisi käyttää ilmoituskessa. Tavoite olisi että saataisiin vanha koti vuokralle 1.2 alkaen.

Sähköfirmoihin olen lähettänyt jo yli viikko sitten tarjouspyyntöjä, täytyy kysyä perään että mikä maksaa kun ei mitään kuulu. Samoin selvittelemme josko saisimme huoltoyhtiön tekemään tapiseerauksen uuteen kotiin, koska kumpikaan meistä ei sitä osaa. Ensi viikon maanantaina tulee keittiöliikkeestä mies mittaamaan keittiötä, että saadaan muutokset alulle silläkin saralla.




1 kommentti:

  1. Tsemppiä muuttamiseen ja pidän sormet ristissä, että saatte vuokralaisen heti helmikuun alkuun! =) Ja mukavaa myös lukea, et vaikka ysillä alkavaan lukuun pääseminen ehkä tuntuukin kaukaiselta niin huomioit noita isoja-pieniä muutoksia, jotka eivät aina näy vaa'alla. Kyllä se ysikin sieltä vielä tulee!

    VastaaPoista