tiistai 8. kesäkuuta 2021

Väsynyt viikko

Tällä viikolla virta on ollut jotenkin todella loppu. Mietimme Eiran sairaalan hoitajan kanssa että voiko olla anemia, mikä selittäisi väsymystä.

Kävin labrassa, koska tulossa on viikon päästä sisätautilääkärin kontrolli. 

Hemoglobiiniarvoa mietittiin etukäteen, mutta se oli 139, joten ei mitenkään huono. Ferritiini on 81 ja se on ollut vuonna 2019 50, joten sekin on noussut.. Pitkä sokeri on sitten maaliskuun laskenut 69:stä 58:aan. Paastosorkeri puolestaan oli maaliskuussa 11,5 ja nyt 8,7. Omalla mittarilla tosin paastosokeri oli 7,4 labrakokeiden aamuna, mutta sehän nyt on aina eri juttu kuin verinäytteestä otettu arvo. Kolesteroli oli laskenut lokakuun 3,8 --> 3,6, vaikka siinäkin on lääkitystä pudotettu.


Tämä on tietenkin tällaista maallikon lukujen vertausta, ensi maanantaina kuulen sitten lääkärin arvion. Mutta omasta mielestä näyttää hyvältä. 

VErenpainelääkitystä olen vähentänyt tässä toisesta lääkkeestä 3 tabletista yhteen. Toisesta on vielä kokonainen jäljellä. Mitä nyt vertaan verenpaineita niin koko ajan ollaan menty alaspäin ja varsinkin makuulta noustessa huimaa todella helposti. Istuessa ei ihan niin paljon. Luulen kuitenkin, että siitä toisestakin lääkkeestä pitää puolittaa annos ensi viikon lääkärikäynnin jälkeen. 


Tämän viikon "virallinen" paino oli 121,4 kiloa. Leikkauksesta -17,8kg, tammikuusta paino on pudonnut melkein 23 kiloa. Olen tyytyväinen. Vaikuttaisi että paino putoaa noin 1,5 kiloa viikossa, vähän viikosta riippuen. 

Tiedän että syön vähän huonosti, enemmän pitäisi syödä proteiinia. Mutta ei tee mitään mieli. Mehujää on ollut kovin hyvää viimeaikoina, se kun on kylmää. Olen kyllä koittanut petrata ja syödä kaksi lämmintä ateriaa päivässä. Kermaperunat ja lihapullat ovat hyviä. JA eilen ostin pastavuoan, josta saan kolme ateriaa. Tänään on toimistopäivä, ja täällä menen syömään buffetista. Tosin syön ehkä vähemmän kuin muut, joten hinta on ehkä vähän kova puolikkaasta lautasellisesta ruokaa, mutta ei se nyt haittaa.

Perjantaina muutamme mökille kesäkotiin. Tosin tulen käymään maanantaina siellä lääkärissä, mutta sitten onkin tarkoitus olla pitkään mökillä - tehdä töitä kuukausi ja lomailla toinen. Tomaatintaimet odottavat pääsyä istutussäkkiin ja samettikukat kukkalaatikkoon. Pakkaaminen on jo aloitettu.
 

  


2 kommenttia:

  1. Toivottavasti väsymykselle löytyy selitys ja parannuskeino 👍🏻

    VastaaPoista
  2. Tsemppiä sinulle jaksamisen kanssa. Toivottavasti väsymykselle löytyy syy. Rauta-arvot ja verenpaine kertomuksesi perusteella ovat parempaan suuntaan joten toivottavasti syy selviää muista tekijöistä. Ystäväni käy tasaisin välein verenpaineen mittauksessa Kuopiossa ja hänellä taitaa olla myös kotona verenpaineen mittari. Hän kuitenkin on kokenut, että lääkärillä käydessä saa myös muista asioista keskusteltua vaikka ei verenpaineen lukemat eroaisi kovasti kotona otetun mittaustuloksen ja lääkärissä otetun mittaustuloksen välillä. Väsymys on kyllä kurja asia mikäli tähän ei ole edes selvää syytä löydettävissä.

    VastaaPoista