tiistai 15. kesäkuuta 2021

11 vuotta sitten

11 vuotta sitten heinäkuussa odotin poikaamme. Silloin paino oli korkeimmillaan 120,4 kg raskausaikana, vähän se laski ennen synnytystä. 

Sunnuntaina kävin vaakalla viimeksi ja silloin paino oli 120,5. Eli olen samassa painossa kuin 11 vuotta sitten. Aika hurjaa, että olen päässyt tähän saakka. Paino on pudonnut sitten tammikuun 23,7 kiloa, leikkauksesta on pois 18,7kg. Enää 40 kiloa normaalipainoon, niinkuin aktiivisuuskellon äppi muistuttelee.


Tosin eihän sillä 40 kilolla kiire ole, mutta hyvässä tahdissa mennään. 

Eilen kävin lääkärillä leikkauksen jälkeisessä kontrollissa. ARvot olivat hyvät, mutta sokeri ei ollut vielä tippunut niin alas kuin pitäisi. Päädyimme siis lisäämään vähän diabeteslääkitystä ja kolmen kuukauden päästä menen seuraavan kerran lääkärille. Tässä välissä mittailen sokereita, ja lisään vielä toista lääkettä, mikäli aamun paastoarvot omalla mittarilla eivät ole alle 7 pitkässä juoksussa. Toivottavasti siihen ei ole tarvetta. Mutta minulla on niin kova sukurasite 2. tyypin diabetekselle, että voi olla että sokerit eivät kovin alas putoakaan.

Kolesterolista triglyt ja kokonaiskolesteroli oli laskenut. Rauta arvot ja hemoglobiini olivat hyvät, samoin B12 vitamiini. Leukosyytit olivat laskeneet, mikä tarkoittaa että matala-asteinen tulehdus on vähentynyt. Lääkäri totesi että painon putoamistahti on aika hurja, mutta se todennäköisesti tasaantuu. 

Keskustelimme myös siitä että miksi minua väsyttää. Onhan se väsymys huomattavasti vähentynyt sitten esimerkiksi viime kesän, enää ei tarvitse mennä nukkumaan kahdeksalta illalla. Eilenkin valvoin melkein 23 asti. Ja aamulla pääsin aika hyvin ylös, tai oli vähän pakko kun oli niin kova vessahätä. Mutta silti iltapäivällä usein väsyttää ja tekee mieli ottaa pieni lepohetki. Mutta onneksi työ mahdollistaa sen, että voi pitää lepotauon ja jatkaa taas sen jälkeen. 

Lääkäri sanoi, että väsymys saattaa johtua vähän koholla olevasta sokeritasapainosta. Toisaalta väsymys voisi johtua myös siitä että saa liian vähän ravintoaineita, mutta koska vitamiinit ja rauta-arvot olivat hyvät, niin siitä tuskin on kyse. Yksi syy väsymykseen voi olla vieläkin leikkaus. Lääkäri sanoi, että joillain potilailla leikkaus vain aiheuttaa sellaista selittämätöntä väsymystä. Vartalo ei välttämättä tajua että saa tarpeeksi energiaa, ja siitäkin voi väsymys johtua. Mutta parempaan päin ollaan menossa, ja toisaalta - mitä sitten jos vähän väsyttää? Sitä voi ottaa päivälevot ihan hyvällä omalla tunnolla, kun työ ei ole aikaan ja paikkaan sidottu.

Tulimme mökille etätöihin ja olemme täällä koko kesän. Tietenkin kotona pitää jossain vaiheessa käydä pyykillä ja postit katsomassa, mutta se on sitten sen ajan hetki. Lomaillaankin heinäkuussa, vaikka se lienee työleiriä, kun pitäisi liiteriä kunnostaa. Minun hommakseni on päätetty ovien maalaus, ja varmaan koko liiterin valttaus. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti