maanantai 6. huhtikuuta 2020

väsyttää

Tänään nukuin pommiin. Olin laittanut herätyskellon soimaan, mutta jotenkin olin painanut että se soi vain tiistaisin, joten nukuin pommiin. No sinänsä asia ei pahemmin haittaa, koska voin aloittaa työni omassa tahdissa ja tehdä päivän töitä oman aikataulun mukaisesti. Mutta se alkoi ärsyttää, koska kerrankin ajattelin aloittaa työt ajoissa ja sitten käy näin.

Aamu ei alkannut senkään puolesta hyvin, että vaaka näytti kaksi kiloa enemmän kuin eilen aamulla. En ymmärrä mitä teen väärin viikonloppuisin, koska aina perjantai/lauantai aamuisin vaaka näyttää oikein hyviä lukemia, mutta kun maanantai koittaa ja on "virallisen" punnituksen aika, paino näyttää mitä sattuu. Tuskastuttavaa. Enkä eilenkään mitenkään mässäillyt ja liikuin yhtä vähän/paljon kuin arkenakin. Alla painotaulukko minkä tekaisin, toivottavasti suunta on seuraavaksi taas alaspäin. Koitan muistaa lisätä taulukon aina postauksiin tästä eteenpäin.


Tämän viikon painonhallintatalon aiheena on uni ja sen riittävä saaminen. No minulla ei sitä ongelmaa ole, viikonloppuisin nukun helposti 13 tunnin yöunia, arkenakin 10-11 tuntia. Miten se on mahdollista, kysytte ehkä? No, kun menee klo 20 sänkyyn niin kyllä se on mahdollista. Puoliso on onneksi niin ihana, että huolehtii koiran iltapissatuksesta ja lapsen nukkumaan menosta.

Syy pitkiin uniini on todennäköisesti vielä toipumisvaiheessa olevasta masennuksesta ja kohtalaisen korkeista verensokereista. Tosin sokerit ovat laskeneet tässä viime aikoina ihan reilusti, mutta silti ne ovat korkealla. Ja tosiasia on että korkeat sokerit väsyttävät. Jos saisin lisättyä vähän liikuntaa, niin se auttaisi ehkä siinäkin asiassa, mutta tärkeintä on saada painoa alas, jotta sokeritkin laskevat.

Painonhallintatalossa mietittiin että miten nukkumishygieniaa saisi paremmaksi. Itselläni ainakin tulee mieleen makuuhuoneen tuulettaminen, että sen saisi viileämmäksi. Toinen mitä olen tässä nyt muutamana yönä toteuttanut jo on se, että siirrän koiran omalle petilleen nukkumaan. Vaikka se ei mitään nukkuessaan teekäään, niin nukun paljon paremmin kun koira ei ole vieressä. Tästä taitaa tulla uusi tapa, kunhan koira vain sen oppii. Se kun on läheisriippuvainen ja aina olisi kyljessä kiinni.






1 kommentti:

  1. Itse olen ainakin huomannut, että alitajuntaisesti "stressaan" punnitusta ja siksi luvut ovat juuri silloin yleensä tavallista korkeampia. Voi olla siis, että alitajuntaisesti punnituspäivä mietityttää ja siksi kehosi kerää nesteitä! :)

    VastaaPoista