maanantai 2. elokuuta 2021

Miksi paino ei putoa!?

Viimeinen viikko on ollut jokseenkin haastava. Meillä oli vanhempani mökillä kylässä, ja syötyä tuli ihan säännöllisesti kun piti myös muille laittaa ruokaa. Herkkuja oli vähän, teimme yhtenä päivänä kakun, yhtenä päivänä lettuja (joita söin peräti 2) ja sitten oli keksejä tarjolla muuten. 

Ruoka ei maistunut sen enempiä kuin ennenkään. Mutta paino ei vaan putoa. Tai no, putoaa, mutta nyt on mennyt viimeinen viikko sellaisella -700 g pudotuksella kun viikkopudotus on tähän saakka ollut noin 1,5kg eli tuplat. 

Ahdistaa. Mitä jos tämä vauhti hiipuu ja jään vielä PALJON ylipainoiseksi? Tavoitteeni on kasvanut painon pudotessa, ennen leikkausta toivoin, että jos nyt edes alle 100 kilon pääsisi. Nyt haaveissa on jo se normaalipaino eli 80 kg. Hirveä matkahan tässä on sinne vielä, mutta nyt pelottaa että jos paino ei putoakaan kunnolla. Nälkä ei ole, mutta koetan syödä kuitenkin aamupalan ja muutaman aterian päivässä. Juotua tulee enemmän, ja luulen että se jääkin sille tasolle missä on nyt. Voin kotona juoda paremmin mehua. 

Täällä mökillä on tullut juotua limua, lähinnä Pepsi Maxia pienistä pulloista. Se on ihan hyvää, pidän Pepsin mausta enemmän kuin Coca Colan, ja happoja on ehkä vähän vähemmän kuin colassa. JA kun juoma on kylmää, niin se sopii vatsalle paremmin. Mutta tulee tässä tehtyä niin että heilutan pullosta hiilihappoja pois, jotta ei olisi niin hapokasta. Ruuan kanssa ainakin tarvitaan vähemmän hapokasta juotavaa, esim maito toimii hyvin. Mutta enää ei tule niin paha olo hiilihapoista kuin aikaisemmin. 

Tämä viikko on vielä lomaa, mutta teen tänään vähän töitä. Meillä on työpaikalla tiettyjä kuukauden päättämiseen liittyviä rutiineja, joita en ole delegoinut kenellekään, vaan päätin tehdä ne itse. Toisaalta on kiva taas päästä vähän työn tunnelmiin, mutta voi jos aina voisin vain olla. Ollessani 2017-2018 pitkällä sairauslomalla uupumuksen takia, koin että se oli voimaannuttavaa aikaa. Työt olivat mielessä, olen vähän sellainen että ne eivät päästä katoa mutta silti mitään tekemättä oleminen oli hyvästä. Toivon tietenkin että uupumusta ei enää tule eikä vastaavaa huilaustaukoa sen takia, mutta en pistäisi pahitteeksi Eurojackpot päävoittoa, jolla voisin jäädä töistä pois kokonaan. 

Päiväväsymys on melkolailla poistunut, mutta yöt voisin nukkua kellon ympäri ihan joka päivä. En tiedä mistä sitä unta riittää. Iltalehdessä oli mielenkiintoinen artikkeli siitä kuinka naisilla esim monirakkulaiset munasarjat ovat yhteydessä uniapneaan ja toisaalta väsymykseen. Ja kuinka taas toisaalta uniapnea on yhteydessä monirakkulaisiin munasarjoihin.  Pääset lukemaan artikkelin tästä linkistä. Uskon että kunhan tästä mökkikaudesta päästään yli ja tulee taas normaalit aamuherätykset ja koiralenkit niin väsymys väistyy enemmänkin.


4 kommenttia:

  1. Kiva lukea ja seurata sinun matkaasi 👍🏻❤️ Voimia ja virkeyttä loman jälkeiseen aikaan myös 🤗

    VastaaPoista
  2. Tiedätkin sen varmaan, mutta laihtuminen vaan väkisinkin hidastuu ajan myötä. Jatka vaan sitkeesti hyvällä ruokavaliolla, niin kyllä se paino lähtee. Itse aina yritän ajatella miten nopeasti aika kuitenkin menee, kuukauden päästä sitä ollaan taas pienemmässä painossa kuin nyt. Mun mielestä ei kannatta liikaa vaakaa tuijottaa, se on vaan ahdistavaa. Kerran kuussa tms kun käy tulokset näkyy paremmin. Nimimerkillä 50 kg kevyempi ja 18 kg vielä työn alla

    VastaaPoista
  3. Hei Päivänkakkara,
    kiitos kommentistasi. Kyllä, tiedostan että laihtuminen väkisinkin hidastuu, mutta sitä vaan on niin vaativa itselleen. PItää ehkä ottaa tuosta sinun tavastasi mallia ja käydä vain kerran kuussa vaakalla. Mutta kun on 25 vuotta painoaan vartioinut ja enemmän tai vähemmän joka päivä sitä punninnut, niin tavasta on vaikea päästä eroon.

    VastaaPoista