maanantai 9. elokuuta 2021

Turhauttaa

No, paino putosi tällä viikolla 900g. Sekös turhauttaa. Eilen aamulla saldo oli vielä 1,6 kg mutta vissiin se illan syöminen sotki tämänkin. Söin rasiallisen mustaherukoita ja herkuttelin vähän juustonaksuilla. Ehkä se kostautui. Mutta toisaalta helpottaa tietää, että painon putoamattomuus ei ollut lopullinen stoppi vaan joku väliaikainen jumi. Paino on pudonnut tammikuusta -31,7 kg yhteensä. Leikkauksesta -26,7kg eli 19,18%. Se on iso määrä, mutta niinkuin sanoitaan että nälkä kasvaa syödessä, niin myös tämä. Painokäyrä leikkauksesta näyttää hyvältä. Muutin hieman asteikkoa, ei ole järkeä näyttää 160 kilosta 0 kilon väliä, kun tavoitepaino on jossain 80 paikkeilla. 

 


Viikonloppu on koitettu levätä. Tein tosin pulla-urakan, leivoin lauantaina 71 ja sunnuntaina 34 korvapuustia. Isäni täyttää viikonloppuna 70 vuotta joten juhlavieraita varten leivoin. Ja jäi siitä vähän kotiinkin. Ja tuli maistettua itsekin - sekin on tietenkin saattanut vaikuttaa painon nousuun. Tosin voihan se olla nestettäkin. Hyvin pullat onnistuivat, ja nyt ne odottavat pakkasessa viikonlopun juhlia. Perheen miehillä on ukaasi että pullia ei saa ottaa pakkasesta syötäväksi. Luultavasti pitää ensi viikolla pyöräyttää yksi satsi taas, koska ne tuntuvat olevan suosittuja.

Olen koettanut nyt mökiltä kotiuduttuani tsempata enemmän liikunnan suhteen. Nyt olen kahtena iltana pyöräillyt kuntopyörällä ja aamuisin koiralenkit ovat olleet pidempiä kuin ennen. Ei mitään suunnatonta, mutta olen kiskonut koiraa perässäni, että tulee vähän pidempi lenkki. Kyllä se sieltä sitten jossain vaiheessa tulee kun saa kuonon irti maasta. Meillä on myös töissä tulossa kävelyhaaste syyskuussa, on tarkoitus saada 10 000 askelta päivässä käveltyä. Se tulee olemaan oikea haaste myös minulle, tällä hetkellä askeleet jäävät noin 5000 päivässä, joskus allekin. Se ei vaadi kuin vähän enemmän lenkillä käymistä. Tosin myös muun liikunnan voi konvertoida askeliksi, joten voin käydä vaikka uimassa. 

Ehkä se johtuu kuntopyöräilystä, mutta jalkoja on viime päivät väsyttänyt. Ja ne ovat olleet kipeät ja levottomat. Ei ainoastaan pohkeista vaan myös varpaissa on ollut kipuja. Sellainen jomottava tunne. Voi kyllä hyvin olla, että se johtuu siitä että ei ole pariin kuukauteen tehnyt mitään erityisen liikunnallista, ja kun sitten yhtäkkiä aloittaa niin se tuntuu jaloissa. Eilen jouduin ottamaan panadolin kun oli niin kipeät jalat mutta ei se valitettavasti auttanut. Nytkin tätä kirjoittaessani ja koneella istuessani, on inhottava väsynyt tunne jaloissa.

Perjantai-aamuna heräsin viluun klo 4:30 paikkeilla enkä saanut enää unta sen jälkeen. Niinpä olin reippaana jo kahdeksalta kaupassa ja sain asioita hoideltua. Äitini ihmettelikin että mistäs nyt tuulee. Lauantaina ja sunnuntaina tuli nukuttua melkein 12 tuntiset yöt, mutta taas tänä aamuna heräsin ilman mitään klo 6, vaikka olin nukahtanut vasta puolen yön maissa. Ehkä tämä loputon väsymys alkaa tästä auttaa.
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti