maanantai 1. kesäkuuta 2020

Kesän ensimmäinen päivä

Niin se alkoi kesä(kuu) ja aurinkoiset ilmat. Koulu on ohi lapselta, ja viikko sitten hän ilmoitti menevänsä mummulaan kahdeksi viikoksi. Tänään tuli jo toiset aatokset, kun kaverit pitäisi jättää kaupunkiin, mutta kyllä me mummulaa kohden iltapäivällä lähdetään. Koska tämä äiti tarvitsee parturia korona-pehkon siistimiseen, ja sopiva kampaaja on löytynyt vanhalta kotikylältä.

Vaaka ei näyttänyt mitään hyvää tänään. Nyt taas tsemppi päälle. Vaikka käytännössä elämä vaikeutuu kun muutamme taas mökille töihin ja parin viikon päästä alkaa loma. Mutta pakko se on koittaa tsempata sielläkin. Asenne kysymys :)

Painonhallintatalon 15. istunto käsittelee tunnesyömistä ja mieltymystä makeaan. 
Makeanhimo ei ole fysiologista riippuvuutta, enemmänkin se on psykologista. Makeanhimo voi voimistua myös siitä syystä että ei syö riittävästi, jolloin liian vähäinen syöminen voi lisätä makeanhimoa. Makeanhimo myös vahvistuu jos edellisestä ateriasta on kulunut pitkä aika, jos verensokerin heilahtelut ovat suuria tai jos syömme makeaa nälkään. Nälkään pitäisikin syödä kunnon ruokaa, ja nauttia makeasta vain jälkiruokana tai juhlaruokana. Tässä mietin kyllä itsekseni, että onko välipalaksi syömäni rahka, jonka makeutan makeutusaineella, sitten huono juttu....

Mietittiin myös sitä kuinka helposti käytetään syömistä itsensä palkitsemiseen. Tunnistan tämän itsessäni. Kun viikko on mennyt hyvin, ajattelen että voin herkutella yhtenä päivänä. Mutta voisi palkitsemista harrastaa vaikka ostamalla itselleen kukkia, käymällä kampaajalla tai hierojalla, tai ostamalla uuden vaatteen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti