maanantai 25. toukokuuta 2020

pöh....

Se mikä viheltäen menee, se laulaen tulee tai jotain sinne päin.
Se mitä viime viikolla lähti, tuli tällä viikolla takaisin.

Mutta positiivista on se että vyötäröltä on lähtenyt neljä senttiä mittaa, 3 kuukaudessa. Mittari se on sekin. Käytännössä tämä taas tarkoittaa sitä että pitää tsempata ihan tosissaan. 



Tällä viikolla onkin sopiva teema Painonhallintatalossa tämän viikon painonkäyrään nähden. On kertausviikko. Kerrattiin jo opittuja asioita ja mietittiin samoja asioita uudelleen tämän hetken näkökulmasta.

Ensi viikolla siirrymme mökille etätöihin ja siellä syöminen on jostain syystä paljon haastavampaa kuin kotona. Toisaalta helpompaa, koska kauppaan on vähintään 30 kilometriä niin tulee ostettua kerralla enemmän ja mietittyä tarkemmin mitä ruokaa tekee ja mitä ja miten syö. Herkut pitää jättää koko perheen osalta kauppaan. Olen ollut aikaisemmin pahasti koukussa sipseihin, ja nyt olen löytänyt linssisipsit. Ne ovat paljon terveellisempiä kuin tavalliset ja niissä on puolet vähemmän rasvaa ja puolet enemmän proteiinia kuin tavallisissa sipseissä. Mutta nyt pitää laittaa stoppi myös niille - ei se ole hyväksi "koko ajan" ajatella herkkuja. Ja toisaalta pitää siinäkin kohtuus olla, vaikka vertaankin tätä siihen että aikaisemmin saatoin syödä koko 300 g sipsipussin yhdeltä istumalta, niin kyllä on parempi että nyt sitten syön linssisipsejä pussillisen (110 g). Mutta ei se ole hyväksi, joten tässäkin pitää itsekuria noudattaa.

Toisaalta on ihana päästä pois täältä kaupungista mökille. Mutta toisaalta se asettaa koko paketin uusiksi. Vesi pitää kantaa, mökkiä lämmittää, pyykki pestävä käsin ja varottava koiran kanssa käärmeitä. Siellä on tarkoitus olla ensin pari viikkoa töissä, ja sitten jatkaa lomailulla. Mukaan pakataan jälleen keittiövaaka sekä henkilövaaka, ettei pääse kuri höltymään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti