maanantai 22. kesäkuuta 2020

Juhannus ei tiennyt katastrofia

Juhannuksesta ja ensimmäisestä lomaviikosta on selvitty. Ja ihan hyvällä svengillä. Viime viikon alkupuolella näytti vielä paremmalta vakaalla, joten juhannussyömingit vähän vaikuttivat kiloihin, mutta hyvä suunta on edelleen.


 
Painonhallintatalossa mietitään tällä viikolla liikuntaa osana arkea ja toisaalta myös riittävää nesteen saantia. Aikuisen nesteen tarve on 2-3 litraa päivässä. Tästä määrästä noin puolet pitäisi tulla juodusta vedestä ja loput ruuasta, hedelmistä, marjoista ja kasviksista. Paras janojuoma on vesi. Nestevajaus voi tuntua aikuisella vetämättömänä olona, päänsärkynä, väsymyksenä ja vireyden puuttumisena. Itselleni ainakin huomannut, että nestevajaus vaikuttaa minulla päänsärkynä, tai hönttinä olona.


Tällaisissa maisemissa sitä vielä kaksi viikkoa lorvitaan. Sitten siirrytään kotitoimistolle töihin ja toivotaan huonoja kelejä, ettei kuumuus kotona sotke aivoja. Nyt nautitaan kesästä ja koetetaan tsempata vaakalla joka viikko. Mutta ei pidä olla liian ankara itselleen, loma on kuitenkin sitä varten ettei pingoteta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti