maanantai 4. toukokuuta 2020

Paino ei tykkää mökkeilystä

Vapuksi tulimme mökille. Alunperin tarkoitus oli lähteä eilen kotiin, mutta päätimme jäädä tänne vielä viikoksi etäilemään. Nyt sen pystyy tekemään, koska Pojan lähiopetus koulussa alkaa sitten taas ensi viikolla. Meillä molemmilla vanhemmilla on se hyvä puoli, että meidät on työnantajan toimesta käsketty etäilemään, joten voimme tehdä töitä missä tahansa. Joten tänä aamuna tuli taas viriteltyä konttori pystyyn keittiön pöydän ääreen.

Tämä vajaa viikko täällä mökillä ei ole ollut painolle kovin positiivinen. Täällä on aika paljon vaikeampi toteuttaa ruokavaliota kun lähimpään kauppaan on noin 30 kilometriä. Pitää varata kaikkea paljon, jottei tarvitse joka päivä kauppareissua miettiä.  Mutta en ole huolissani, tiedän että tämä on vain väliaikaista. Joskin pitää pitää huoli että tällä viikolla paino ei nouse enää yhtään, koska sitten koko viime viikon hieno pudotus on sulanut tiehensä.

Olen keskittynyt siihen, että koitan  syödä proteiinipitoista ruokaa. Luultavasti syön vähän liian vähän, mutta yritän petrata tapojani. Olen varustautunut keittiövaa'alla ja henkilövaa'alla jotta pysyn kurissa. Huomasin että kun torstaina söin paahdettuja porkkanoita ja perunoita, niin söin varmaankin hiilareita liikaa, koska paino nousi niin selvästi. Siitä pudottiin onneksi alaspäin, ja nyt on vain kilon verran enemmän kuin viime viikolla.  Tietysti se harmittaa, mutta koska tiedän mistä se johtuu en osaa olla itselleni kovin vihainen.



Tällä viikolla painonhallintatalossa mietitään etukäteissuunnittelun merkitystä. Etukäteissuunnittelu, varautuminen ja ennakointi auttavat haastavissa tilanteissa, etenkin silloin kun emme ole ihan tikissä - nälkäisenä ja väsyneenä. Mietittiin muun muassa sitä että kannattaa tehdä kaupalista perusasioista joita ostaa "aina" kaupasta ja lisätä siihen sitten ruokalistan mukaisia tarvikkeita. 

Esimerkiksi eilen kävin kaupassa ostamassa viikoksi ruokaa, tein kauppalistan valmiiksi. No, sieltä tietenkin jäi puuttumaan jotain, kun en ollut heti kirjoittanut ylös, kun mieleeni tuli puutos. Mutta kaikki mitä puuttui listalta oli sellaisia joita nyt en välttämättä tarvinnutkaan. Esimerkiksi proteiinipatukat. Joo, ne on hyviä välipaloja varsinkin näin painonpudottajan näkökulmasta, mutta toisaalta ostin 2,5 kiloa rahkaa, joten eiköhän sillä saa katettua välipalan tarpeen. Maailma ei kaadu muutamasta unohduksesta, mutta kaikki perusasiat tuli hankittua, koska ne on aina listalla.

Painonhallintatalossa ohjeistettiin myös pakkausmerkintöjen lukemiseen. Mitä vähemmän sokeria ja rasvaa ja mitä enemmän kuitua tuotteessa on, sitä paremmin se sopii painonhallintaan. Itse olen oppinut jo painonvartija-aikanani tuijottamaan pakkausmerkintöjä joten se on jo aika vakio kauraa. Mutta se on tärkeä miettiä ja muistaa aina välillä, jos meinaa unohtua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti