maanantai 9. maaliskuuta 2020

Painonhallintatalo vko 3.

Painonhallintatalon terveyslaihdutuksen 3. viikolla mietittiin eri elämänvaiheiden ja -tapahtumien vaikutusta painoon.

Tarkoituksena oli tulla tietoiseksi painonvaihtelun ja elämäntilanteen välisistä yhteyksistä, löytää erilaisia näkökulmia tämän hetkiseen tilanteeseen sekä miettiä mitä tällä kerralla pitäisi tehdä toisin kun tavoitellaan pysyvää painonhallintaa.


Myös kehonkuvamittaria käytetiin arvioimassa nykyhetkeä sekä omaa näkemystä terveestä kehosta.


Itse tiedän olevani tällä hetkellä kuvan 9 kaltainen. Ja haluaisin tulla kuvan 5 kaltaiseksi. En kaipaa mitään missin mittoja, vain terveellistä sopusuhtaista minää, joka jaksaa paremmin. Missikisoihin tässä ei olla kuitenkaan lähdössä, ei edes miss XL 😉

Tämän viikon tehtävissä oli myös mietittävä tavoitetta noin konkreettisesti. Mitä haluan painaa puolen vuoden päästä, entä vuoden päästä. PItää myös muistaa että ainakin minulla jos lopullinen painonpudotusmäärä on noin 60-65 kg niin se ei ihan hetkessä lähde. Eli pitääkin saada pienempiä tavoitteita. Ensimmäinen tavoitteeni on että saan painon pysyvästi alle 140 kilon. Siinäkin on matkaa, varsinkin kun tällä viikolla on vissiin tullut syöpöteltyä, ainakin vaaka näytti aika karmeita lukemia.

Painonhallintatalon valmentajani soitteli minulle viime viikolla ja oli kiva saada ääni ihmiselle jolta saa tukea tällä matkalla. Hänen kanssaan kommunikoidaan säännöllisesti ja hän lukee vastauksiani ja kommentoi niitä. Samoin hän tukee mm. ENE dieetissä, jos sellaisen haluaa aloittaa. ITse ilmoitin haluni ENEen, mutta vähän mietin että koska sen aloitan. Siinä menee kuitenkin 14 viikkoa, kun sen aloittaa, niin mikä on hyvä ajankohta. :) Ehkä syksyllä vasta, vaikka toisaalta silloin haluaisin olla jo puolen vuoden tavoitteessani.



1 kommentti:

  1. Hyvä kuva. Siitä on hyvä katsoa missä on nyt ja minne tavoittelee jollakin aikataululla. Olen ehkä nro 7 nyt ja tavoitteena olisi nro 5. Tuntuu, että junnaa samassa painossa kokoajan.

    VastaaPoista