tiistai 14. tammikuuta 2020

Labrassa


Tänään aamulla oli tämän paikan vuoro. En jaksanut herätä tarpeeksi aikaisin, joten olin labrassa vasta puoli 8 aikaan. Puoli tuntia siellä sain istua jonossa, koska en ollut varannut aikaa (ensimmäiset vapaat ajat todella myöhään aamulla). Näin työssäkäyvälle se olisi vähän liian myöhään mennä klo 10 aamulabroihin. Mutta kai sekin kävisi, jos vaan olisi tälle viikolle sattunut sopimaan muuten aikatauluihin. Mutta nyt ei onnistunut.

Listalla oli paljon kokeita. Oli Jorvin vatsakeskuksen kokeita iso lista ja Myyrmäen terveyskeskuksen kokeissa paasto- ja pitkä sokeri, sekä uraatit. Mietin että pitääkö ottaa paasto ja pitkä sokeri tuplana, mutta hoitaja sanoi että Jorvi näkee Myyrmäen TK:n tulokset, joten ei tarvitse ottaa tuplaa.

Hoitaja otti peräti 7 putkea verta. Mutta eihän se ole paljon, kun vertaa siihen että käyn säännöllisesti verenluovutuksessa jossa otetaan noin puoli litraa.

No mitä tulokset sitten sanoivat. No siitä kuulen viikon päästä lääkärillä. Mutta jotain pystyn jo itsekin toteamaan.
Viimeksi (lokakuussa) pitkä sokeri oli 73, nyt se oli 65. Eli ruokavaliolla on ollut positiivinen vaikutus vaikka vielä ollaankin viitearvojen ulkopuolella.
Kokonais kolesteroli oli nyt 4,2, siitä en löytänyt vanhaa labratulosta, koska Vantaalla on edellisen kolesterolimittauksen jälkeen siirrytty Apotti-potilastietojärjestelmään, ja tietoja on vaikea kaivaa.
Hyvä HDL kolesteroli oli 1,15, kun viitearvo naisilla on 1,2 tai enemmän.
Huono LDL kolesteroli oli 2,6, viitearvo on alle 3.

Muutkin kaikki arvot olivat viitearvojen sisällä. PAastosokeri oli 11,5, omalla mittarilla mitattuna 10,8. Joten se on tietenkin korkea. JA siihen ainakin vetoan kun lääkärin kanssa leikkauksesta ensi viikolla keskustelen.

P.S. Puoliso pisti myös porkkanaa peliin - Jos saan painoa pudotettua 10 kiloa hän lupaa hankkia meille uuden auton 😁😜

1 kommentti:

  1. Hauska porkkana pelissä, toivottavasti saat valita uuden auton jos pääset tavoitteisiin. Itsekin tuli käytyä laboratoriossa tällä viikolla tulehdusarvojen takia. Kiinnostuin kaikista eri näkemistäni laboratoriovälineistä, jos muitakin kiinnostaa niin tältä sivulta löysin hyvin lisätietoa: https://www.labema.fi/erikoistumisalueet/tarvikkeet-ja-laitteet/

    Toivottavasti leikkauskeskustelut lääkärin kanssa ovat sujuneet hyvin!

    VastaaPoista