torstai 30. syyskuuta 2021

Lääkärikontrollissa

Eilen illalla kävin jälleen lääkärin kontrollissa Eirassa leikkauksen jäljiltä. Lääkäri oli tyytyväinen arvoihin, kaikki veriarvot olivat pudonneet ja tilanne näytti hyvältä. 

Valittelin sitä, kun pystyyn noustessa todella helposti silmissä mustenee ja jalat tuntuvat pettävän alta. Tämä on varsinkin iltaisin ollut todella yleistä. Jos istuu ja siitä nousee ylös ei huimaus ole yhtä paha kuin jos vaikka pötköttelee sohvalla ja sen jälkeen nousee ylös. Olenkin oppinut että pitkällään olon jälkeen pitää istua hetki ennen kuin nousee seisomaan. Tästä johtuen päätettiin verenpainelääke lopettaa. Beetasalpaaja vielä jäi, mutta jos huimaus ja huono olo jatkuu niin sen saan jättää pois kolmen viikon päästä. Varmuuden vuoksi lääkäri kirjoitti verenpainelääkkeestä 2,5mg annoksen, jos paineet alkavat nousta. Lähtöannos oli keväällä ennen leikkausta siis 10mg +7,5mg beetasalpaajaa. Nyt siis tästä päivästä alkaen vain 2,5mg beetasalpaajaa.

Kolesterolit olivat myös laskeneet ja siitäkin jätetiin lääke pois. Lähtötilanne keväällä 20mg kolesterolilääkettä, jota nyt olen syönyt puolikkaana leikkauksesta lähtien.

Samoin sokerit olivat pudonneet kuten aikaisemmasta postauksesta voi nähdä. Tässä vielä pitkän sokerin ja paastosokerin arvot kuvana. 

Omissa mittauksissa paastoarvot olivat 5,3-6 välillä, samoin ruokailun jälkeiset arvot ovat olleet 7 paikkeilla. Kesäkuussa metforminia nostettiin 1tbl aamulla 2 illalla (1g arvo) koska sokeriarvot eivät olleet pudonneet kovin riittävästi. Mutta nyt sokerit paljon paremmalla tasolla, joten tästä johtuen myös sokerilääkitystä vähennettiin. Tästä eteenpäin otan 1g aamulla ja 1 g illalla Metforminia. 

Tiedoksi teille lukijoille, että jos teillä on metforminia lääkityksenä ja teillä on vatsakipuja ja/tai ripulia tms. niin se voi johtua myös metforminista. Itselläni useampi lääkäri ja farmaseutti on kysynyt, että sopiiko lääke vatsalleni. Minulla ei ongelmia ole ollut, mutta esimerkiksi isälläni oli. Hänellä vatsakivut ja -vaivat poistuivat kokonaan metformin lääkityksen poistamalla. Joten tarkkuutta myös tässä. Lääkäri kyllä arvioi, että aikaa myöten myös minun leikattu vatsani saattaa alkaa reagoimaan metforminiin. Mutta toistaiseksi tilanne on hyvä. 

Seuraavat labrat määräsi kolmen kuukauden päähän (tammikuu), silloin riittää soittoaika hänelle. Katsotaan voidaanko silloin jälleen vähentää metforminia ja mihin suuntaan tilanne menee verenpaineenkan kanssa. 

Hassuinta tässä on se, että terveyskeskus ei noteerannut mitenkään tietoa että minulla on kontrolli Eiran sairaalassa asiantuntija lääkärillä. Eli nyt minulla on uudet labrat ja uusi lääkäriaika terveyskeskukseen. No käytännössä sitten lähettelin eilen terveyskeskukseen myös Eiraan otetut labrat helmi-, kesä- ja syyskuulta. Tuleepahan sitten ainakin selväksi tämäkin asia sekä TK:lle että itselle. Ja toisaalta, onhan se helpompi, että esimerkiksi reseptit saa sitten tulevaisuudessa päivitettyä TK:n ja Kanta-palvelun kautta.

Siitä keskusteltiin myös lääkärin kanssa, että on varmasti syytä myös olla yhteydessä Unipolin unihoitajaan ja selvittää CPAP laitteen tilanne. Tarvitseeko asetuksia muuttaa tms. ITse ainakin koen, että en halua siitä luopua, nukun niin hyvin sen kanssa. 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti