maanantai 21. joulukuuta 2020

Viikko 7. ENEä

Nyt on 7 viikkoa ENEä takana. Yleisesti ottaen on ollut hyvä olo, ei ole ollut nälkä. On ollut hyvä olo. Vatsa on toiminut paremmin (tai ehkä normaalisti) tänä aikana. 

Sokerit ovat olleet korkealla, todennäköisesti sen takia, että kaksi sokerilääkettä piti laittaa tauolle ENEn ajaksi.  Se on väsyttänyt, ja sitten vielä tämä pimeys on tuonut oman osansa jaksamiseen. Sekä koronakooma - alkaa olla vähän paukut lopussa. Mutta kun eristäytyy eikä käy juuri missään, ja käyttää kauppareisuilla maskia, tai tilaa kauppakuormat kotiinkuljetuksena, niin ehkä se ei iskekään ennen rokotuksen saamista. 

Kuitenkin kun keskustelin valmentajan kanssa, päätimme että aloitan ENEn purkamisen nyt jo, enkä odota 3 viikkoa, joka sitä olisi vielä jäljellä. Käytännössä se tarkoittaa sitä että tästä aamusta alkaen syön aamupalan ja 4 pussia päivässä. Viikon päästä lisätään yksi ateria ja vähennetään yksi pussi jne viikottain. Toisaalta ihanaa saada syödä oikeaa ruokaa, mutta toisaalta kun olo on ollut niin hyvä, niin voisi tätä jatkaakin. Kuitenkin valmentajan kanssa totesimme että kun on motivaatio alhaalla ja ruokahimo iskee jo nyt, on parempi siirtyä purkuvaiheeseen, ettei sitten tule turhaan repsahduksia. 

Joulun aikaa vietetään taas mökillä. Vaikka toin kuorman ruokaa tänne tullessa, on huomenna luvassa kauppareissu joulun antimien hakuun. Teemme jotain itse ja esimerkiksi laatikot otetaan valmiina kaupasta. Koitamme päästä vähän helpommalla. Mutta pipareita pitää leipoa ja rosollia tehdä. Ei sitä pitokokin pojantytär voi valmista rosollia ostaa 😀 Ja kun ei tykkää kaupan rosollista on hyvä syy tehdä itse. 

Kinkku haetaan Reiposen tilalta - Kiitos Annelle hyvästä palvelusta. Saamme varmasti tuoretta ja kotimaista. 

Kuusi tuli omalta mökkitontilta, kun tuuli oli kaatanut ison kuusen. Sen latvasta tehtiin joulukuusi. On se ehkä vähän harva, mutta se on ensimmäinen omalta tontilta otettu kuusi. Se on juuri hyvä. Lunta meillä oli täällä vielä lauantaina, mutta nyt maa on taas paljas. Toivottavasti vähän tulee valkoista aatoksi. Järvi on jäässä, mutta jää on vielä kovin heikkoa. Ei tulisi mieleenkään mennä kävelemään sinne, mutta avanto tuli tehtyä, että perheen miehet pääsee uimaan.




Varsinaista joululomaa on vain pyhät, arkipäivät teen töitä täältä. Mutta koitetaan rauhoittua oman perheen kesken jouluun. Uudeksi vuodeksi toivottavasti saamme mummun ja papan kylään.  Katsotaan saanko viikon päästä aikaiseksi kirjoitella mitään, vai meneekö uuden vuoden puolelle seuraava postaus.


Haluan tällä postauksella toivottaa kaikille teille (jos teitä siellä on) hyvää joulua ja onnekasta uutta vuotta. 

2 kommenttia:

  1. Hei. Olen uusi seuraajasi �� Itsekkin kävin lääkärissä puhumassa leikkauksesta joka on viimesen 10vuotta ollu jo mielessä. Tsemppii tulevaan vuoteen ja toivotaan että Corona ei saa teitä kiinni!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Annu1978,
      kiva kun on uusi seuraaja! Toivottavasti tästä blogista on jotain iloa sinulle. Oikein paljon tsemppiä myös sinulle!

      Poista