keskiviikko 28. lokakuuta 2020

ENEn hidas aloitus

Aloitin maanantaina ENEn. Niille jotka eivät tiedä ENE lyhenne tulee sanoista Erittäin NiukkaEnerginen dieetti.

Aloitin varovasti, vain yksi pussi per päivä, mutta ensi viikosta asti aloitan täysipainoisen ENEn. Tämä siksi koska olen laiska enkä jaksa päivittää dosettiani ja ottaa pois lääkkeitä joita ei ENEn aikana pidä käyttää. Täysipainoisessa ENEssä syödään 5 VLCD tuotetta päivässä + painonmukainen määrä proteiinia. Itselläni proteiinin määrä on 6 annosta eli 6*10g proteiinia. 

Koen ENEn helppona ratkaisuna. Ainakin se oli helppo aikaisemmin. Ja se motivoi koska se on niin helppoa ja painoa putoaa. Siinä on toki rajoitteensa, esimerkiksi itselläni on lääkitykseen liittyviä muutoksia. Pidempi ENE jakso suositellaan aina tehtäväksi terveydenhuollon henkilöstön valvonnassa. 

Edellisellä kerralla vatsa meni kovalle, nyt pitää pitää huoli siitä että juo tarpeeksi ja syö tarpeeksi kuitua. Olenkin ostanut kaappiin pari kiloa porkkanoita jotta on mitä napostella, kun tulee napostelun tarve. Ja toisaalta pitää ENEnkin aikana syödä se 500g kasviksia päivässä. Sen tosin voi syödä vaikka lounassalaattina.

Viime viikolla kävin labrassa, tämän viikon perjantaina on diabeteksen vuosikontrolli. Pitkä sokeri oli noussut pari pykälää, mutta toivon että en saa siitä nuhteita. Varsinkin kun uskon että se laskee ENEn myötä jälleen alaspäin. Viime viikolla kävin myös verenluovutuksessa, koska en päässyt pari viikkoa sitten kun yritin käydä. Se johtui aivotärähdyksestä, siitä pitää olla yli kuukausi ennen kuin voi luovuttaa verta. Tällä kerralla keskustelimme myös veripalvelun hoitajan kanssa mahdollisesta lihavuusleikkauksesta. Hän sanoi että sitten kun tiedän leikkauksen ajan kannattaa pitää taukoa verenluovutuksesta, koska leikkaus on aina suuri rasite kropalle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti