perjantai 27. joulukuuta 2019

joululomalla

Joulua on tullut vietettyä puolison ja omien vanhempien luona. Sovimme ettei karkkeja osteta ja siinä sopimuksessa pysyimme. Teimme Pojan kanssa vähän kookospalloja ja fudgea, mutta niitäkin on vielä jäljellä. Vaikka joulupöydät notkuvat ruokaa, ei ole tullut vedettyä mitään övereitä. 

Loppuvuoden ja ensi vuoden alun vietämme mökillä lomaillen ja etäillen. On ihana kun on mahdollisuus etätyöhön, niin voi nauttia kauniista maisemista ja rentouttavasta ilmapiiristä. Paistoimme itsellemme tapaninpäivän kinkun ja luvassa on myös takkamakkaraa ja hernesoppaa. Takka loimuaa ja öljylamppu palaa. Aurinkosähkö takaa sen että uniapneakone pysyy toiminnassa ja jääkaappi päällä. Oikein kunnon mökkeilyä, ei mitään luxusta. Lomaan kuuluu myös kirjan lukeminen ja ehkä villasukkien kutominen. Ja koiran housujen nosteleminen, sillä alkoi juoksut juuri ennen joulua. Eikä housujen pitäminen ole sen suosikki juttu....

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihanalta ja rentouttavalta. Onko teillä kauan ollut aurinkosähkö käytössä? Kiinnostaisi tietää, paljonko on tullut säästöjä. Meillä kun se on myös mietinnässä. Ajattelimme aurinkoenegiaan siirtyä tämän vuoden puolella. https://www.energiasi.fi/aurinkosahko/miksi-aurinkosahko

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Sanna,
      Mökki on perintömökki. Siellä on aina ollut aurinkosähkö, joka oli asennettuna jo silloin kun mökin saimme (2007). Sähköjärjestelmää ei ole uusittu, eli se on alkuperäinen ainakin noin 20 vuotta vanha järjestelmä. Joten en osaa sanoa paljonko on tullut säästöjä koska muuta ratkaisua ei ole ollut.

      Nyt kun etätyöaikana ollaan tehty esim kesäisin sieltä 3 kk töitä, niin järjestelmä ei riitä jos teemme 2 läppärillä töitä 8 tunnin työpäivät, jääkaappi on päällä ja poikakin ehkä vielä pelaa omalla koneella, jos on monta pilvistä päivää peräkkäin. Silloin lataamme bensinikäyttöisellä aggrekaatilla akkuja. Mutta tämä järjestelmän riittämättömyys tosiaan johtuu tosiaan siitä, että aurinkopaneelit ovat vanhat ja eivät lataa pilvisellä säällä yhtään. Jos paneelit uusisi, niin sähköä riittäisi varmasti pidemmäksi aikaa pilvisemmälläkin säällä.

      Poista