maanantai 28. maaliskuuta 2022

Takaisin salille

Kun jalkakipu on nyt helpottanut niin salitreeni tuli takaisin kuvioihin. 

Otimme puolisolle salikortin työpaikkani salille ja ensimmäisen kerran menimme torstaina. Siellä sitä tuli huhkittua tunti, tosin esimerkiksi kaikkia haluamiani painoja käsipainoista ei ollut saatavilla (oli siis muilla käyttäjillä käytössä) niin jouduin tekemään vähän liian kevyillä painoilla.  Mutta kyllä se hyvää teki kropalle.

Painolle ei niinkään. Paino oli kilon enemmän salin jälkeisenä aamuna kuin edellisenä päivänä.

Sama homma lauantaina, salille, mutta nyt sain sentään  oikeilla painoilla tehtyä. Tai itseasiassa, mietin Pystypunnerrusta (4kg+4kg) ja kulmasoutua (6kg) tehdessä että ompas tämä kevyt tämä paino. Kun katsoin saliohjelmaani joka on siis tehty syyskuussa, niin nämähän olivat aloituspainot. PEnkkipunnerrus meni 2 kiloa kovemmilla painoilla kuin mitä alussa, ojentajapunnerrus kilon kovemmalla painolla. 

Mutta jälleen sunnuntai aamuna paino oli kilon enemmän kuin lauantaina. Eli kahden salipäivän ja normaalien syömisten kanssa paino nousi kaksi kiloa! 🙈  APUA! Tekee mieli sanoa ettei mitään saleja enää jos paino vain nousee, mutta ehkä tämä tästä tasaantuu. Mutta ahdistaa, kun tekee jotain omasta mielestä hyvää omalle kropalle ja sitten tulos jota tavoitellaan onkin päinvastainen

Olen miettinut syömisiäni ja keskustelin aiheesta myös terapeutin kanssa viime viikolla. Ei ravitsemus- vaan psykoterapeuttini kanssa. Mietittiin keinoja millä syöminen otetaan haltuun ja järkiperäistetään. Sovittiin että herkut jätetään kauppaan. Niitä ei yksinkertaisesti osteta. Toisaalta jos haluaa herkutella niin sitten selkeä herkkupäivä vaikka lauantaisin, niin ei tarvitse kokonaan kieltää itseltään herkkuja. Toisaalta mietittiin että otan jälleen kellon ruoka-aikojen merkiksi, laitan sen soimaan niin ruokahetken merkiksi. Samoin keskusteltiin siitä että taukoja pitää pitää päivän aikana. Istun helposti koneella koko päivän tekemässä töitä pitämättä taukoja. Joten ratkaisuksi mietittiin esimerkiksi lounastuntia puolison kanssa päivittäin. JA sitten proteiinipitoisen ruuan lisäämistä. Se on olennainen juttu.

Mutta ei mene hyvin tällä hetkellä. Hyvä jos sen 30 kiloa olen saanut leikkauksesta pudotettua vuosipäivään mennessä.... 😒


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti