keskiviikko 23. maaliskuuta 2022

ahdistaa.

Paino jälleen yli 109 kilon. Se ahdistaa. Tosin se oli maanantaina yli 110 kilon joten positiivista sinänsä että nyt ollaan taas tultu siitä alaspäin.

Mutta painon muutokset ahdistaa ihan hirveästi. Ja mieli on matalalla, kun ei meinaa saada sitä painoa ala. Ei ole mitään mahdollisuuksia saada painoa alle 100 vuosipäivään mennessä. Ja se ottaa aivoon. Mutta toisaalta pitää miettiä että onhan se 30 kiloa jo iso saavutus. 

Sitä vaan ei pääse omaa ajatusmaailmaansa karkuun, kun kokee olevansa liian lihava ja iso niin minkä sille mahtaa. Varsinkin kun oltiin jo peräti 102 kilossa, niin nykyinen paino ahdistaa todella paljon. Mieliala on matalalla. 

Koetan löytää syömisistäni syytä, ja tosiasia on että taidan syödä liian vähän. Ja liian vähän proteiinia. Maha ei toimi, nyt kun olen joutunut käyttämään Panacodia särkyyn niin vatsan toiminta on hidastunut entisestään. Pitäisi varmaan lisätä kuitua ruokavalioon, jotta maha toimisi paremmin. Vettä (lue vissyä ja pepsiä) tulee juotua kyllä 1,5 litraa päivässä joten nesteen määrästä mahan hitaus ei ole kiinni.

Ehkä sitä toisaalta ei pitäisi stressata painon takia. Kyllä se putoaa varmaan vieläkin kun ei ahdistu siitä. Mutta kun ahdistuu, tulee syötyä esim jätskiä ja sitten on paha olo fyysisesti jätskistä ja toisaalta psyykkisesti siitä että tuli ylipäänsä syötyä. Tätä ehkä pitää käsitellä terapeutin kanssa seuraavalla kerralla, niin saisi tähän jotain tolkkua. 

Lääkärissä 

Kävin gynegologilla viime viikolla, ja tulos oli että munasarjojen monirakkulaisuus on poistunut painon putoamisen myötä. Vuosi sitten ennen leikkausta käydessäni monirakkulaisuus oli todella paha. Pieniä positiivisia juttuja - tämäkin asia on vain näkymätöntä terveyden palautumista, mutta ei se niin paljon kuitenkaan piristä että saisi mielialan täysin kääntymään. 

Huhtikuun ekalla viikolla on taas verensokereiden ja verenpaineiden mittausta luvassa. Vuosikontrolli leikkauksen jälkeen on Eiran Sairaalassa 13.4. Pitkästä aikaa näen oikeasti lääkärin, tammikuussa oli puhelin aika ja edellinen kontrolli oli syyskuussa jolloin kävin vastaanotolla. Saa nähdä mitä on luvassa. 

Remppa etenee

Kodissa asiat etenee. Maanantaina kävi Puustellin asentaja laittamassa keittiön ja kylppärin uudet kaapit paikoilleen. Ihana kun on keittiössä tilaa. Vielä en tosin ole saanut kaikkea paikalleen, koska sähköjä pitää vetää kaappien sisällä/takana. Mutta sekin korjaantuu tänään, sähkömies tuli sovitusti jälleen. Nyt on jo kylppärissä uudet pistorasiat pesutornille (ja kaapissa tupla rasia vanhan tilalla). Seuraavaksi hän siirtyy keittiöön tekemään jääkaapille ja pakastimelle vetoja ja uusia pistorasioita uuden kaapin alle. Samalla tulee led valo kaapiston alle työvaloksi. 

Perjantaina tulee putkimies. Hän tulee vetämään uuden vesijohdon ja viemärin pesutornille. Maanantiana Puustellin asennuksia tehnyt putkimies arveli että alakerran wc-pönttö pitää vaihtaa. Mutta katsotaan mitä perjantain putkari sanoo. Jos näin on, niin vaihdetaan sitten alakertaan pönttö ja laitetaan yläkertaan alakerran vanha koska yläkerran pöntöstä on vedin rikki. Ja se on muutenkin vähän huono. 

Hetki sitten ovelle ilmaantui ilmalämpöpumpun huoltaja, joten sekin tulee katsottua kuntoon. Viikon päästä maanantaina tulevat sitten remppamiehet korjaamaan yläkerran vessaa. Sitä varten pitää laatat nakutella irti, mutta muuten remppafirma uusii pinnat. Laatat noudettiin viime viikolla. Löydettiin suurinpiirtein samanlaista kuin mitä alakerran kylppärissä on, joten tulee vähän samaa mallia molempiin. Kylppärikalusteet tulevat noin viikolla 18 (=vapun jälkeen), joten vähän aikaa pitää lavuaarin putket olla suljettuna vessassa, mutta pöntön kun saa toimimaan niin kaikki on hyvin. Joskus pääsiäisen jälkeen pitäisi olla muuten vessassa valmista paitsi tosiaan kalusteet seinään.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti