maanantai 7. helmikuuta 2022

Koronaa vai ei?

Pojalla todettiin labrakokeilla korona torstaina 27.1.

Itselläni flunssan oireet alkoivat lauantai-iltana 29.1. Olin aika raato useamman päivän. Oli pientä lämpöä, nuhaa, päänsärkyä ja sellaista yleistä väsymystä. Maanantaina 31.1 kävin koronatestissä - negatiivinen. Samoin kotitestit olivat negatiivisia. 

Olo oli kurja. Tiistaina oli pakko tehdä osa päivästä töitä, koska oli tietty deadline. Yritin tehdä töitä myös keskiviikkona, mutta puoli päivää sitä pysyin vaan pystyssä. Lääkäri sanoi että oireiden pitäisi helpottaa ja aikaisintaan perjantaina pitäisi ottaa uusi labotorio koe koronasta. No, huilailin torstain ja olo parani. 

Puolisolla sen puoleen ei parantunut. Hänen olonsa heikkeni ja lämpö nousi. Kotitesti näytti positiivista perjantaina. Puoliso oli pois töistä torstain ja perjantain. Itselläni perjantai oli jo ihan hyvä olo. Jaksoin tehdä 9 tunnin työpäivän, ja olla muutenkin pystyssä. 

Lauantaina piti lähteä vanhaan kotiin siivoamaan joten tein reilusti lumitöitä, kun ei meinannut saada autoa pois parkkipaikalta. Ehkä se sitten aiheutti sen, että sunnuntaina olo oli taas järkyttävä. Kurkku on kipeä, nenä vuotaa, aivastuttaa, paleltaa ja nyt kertyy limaa kurkkuun niin yöllä kuin päivällä. Välillä yskittää. Poika meni tänä aamuna kouluun normaalisti ja taitaa se puolisokin töitä tuolla tehdä. Oli ihan hyväkuntoinen aamulla.

Tänä aamuna tehty kotitesti näytti edelleen negatiivista. Nyt jonottelen virtuaalilääkärille saadakseni lisäohjeita - pitääkö mennä uuteen testiin vai miten toimitaan. Olo on kurja, mutta ei olisi aikaa sairastaa. Onko tämä nyt sitten koronaa vai ei, tiedä häntä. Mutta terve en kuitenkaan ole.

Koska nyt on ollut vähän sairastelun täyteinen viikko en ole jaksanut stressata painosta. Puoli kiloa se on taas viime viikkoon nähden noussut. Toivottavasti tästä ei tule tapa - pitää päästä ruotuun. Kun lomat on lusittu niin maaliskuun alusta otan jälleen treenivaatteet kaapista ja menen salille. Se oli kivaa mutta näiden sulkutoimenpiteiden takia sinne ei ole pitkään aikaan päässyt. Ja nyt ei pääse sairastumisen takia. Huominen hieroja piti myös perua, ei sinne nyt ketään voi sairastuttamaan mennä. 

Kotona ollaan saatu vähän aikaiseksi. Esimerkiksi vaatekaappien ovet ovat nyt paikallaan ja vaatteet on siirretty säkeistä kaappiin. Totesin että itselläni on hirmuisesti vaatteita, pitää käydä isoja läpi ja laittaa pois kunhan tästä ehtii. Vaikka joitain isoja paitoja esimerkiksi voi siirtää päiväkäytöstä yöpaidoiksi. Tosin yöpaitojakin on ihan reilusti, kun niitä taas on löytynyt uusia kaapin perukoilta. 


Jatkuu klo 20:25.

Aamulla olo oli kurja. Nyt ei enää ehkä niin kurja - kiitos pandolin ja päiväunien. Lääkäri määräsi koronatestiin ja positiivinen tulos räpsähti. Sairaslomaa tämä ja huominen, katsotaan sitten mikä tilanne on keskiviikkona. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti