perjantai 22. tammikuuta 2021

päätös

Päätös on tehty. 

Menen yksityiselle leikkaukseen. 

Soittoaika hoitokonsultaatioon on maanantaina. Katsotaan miten edetään sen jälkeen. Ensimmäinen kontakti on lihavuusasioihin erikoistuneelle sairaanhoitajalle, jonka kanssa keskustellaan jatkosta. Leikkaukseen on mahdollista päästä nopeastikin, itse mietin maalis-huhtikuuta ajankohtana. Se ei olisi ihan heti, varsinkin kun ennen leikkausta pitää olla uudelleen ENEllä 2-4 viikkoa. Ja olemme kaksi viikkoa Lapin lomalla helmikuun lopulla, joten sekin "sotkee" aikatauluja. Eiran sairaalan arvio on että leikkaus on 5-7 viikkoa ensimmäisen kontaktin jälkeen. Maanantaina olen viisaampi. 

Valitsin hoitavaksi tahoksi Eiran sairaalan, toinen vaihtoehto olisi ollut Terveystalo. Mehiläisen palveluista en lihavuusleikkausta löytänyt. Lähinnä minut vakuuttivat taustatiedot Eiran Sairaalan leikkauksista, kokemuksia en ole henkilökohtaisesti kuullut muuta kuin julkiselta puolelta. Onhan se iso satsaus kertaheitolla, mutta jätetään sitten jotain muuta ostamatta. Puolison kanssa todettiin, että menee sitä turhempaankin rahaa. On tärkeä ja tulevaisuuden kannalta varmasti hyväksi se rahanmeno mitä leikkaus kustantaa. Tärkeämpää on terveys ja jaksaminen. Joitain kustannuksia sattaa mennä ehkä myös vakuutuksesta korvattuna. Toivottavasti.  


 

6 kommenttia:

  1. bd bd peukut tanassa et hyvin menee. ite koitan laihutella tän 6kk..saa nähä mikä tulos 5kk päästä. Verikokeet oli 18.1.-21.. ja sairaanhoitajalle pitäs aika tulla jossain vaiheessa.. saa nähä. Täälläki pohjosessa taitaa kuites jonoja olla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvinhän tuo meni. Luepa uusin postaus. Meillä täällä jono julkiselle on 2-3 vuotta, joten vielä olisi ollut aika matka ennen kuin olisin leikkaukseen päässyt. Tsemppiä myös sinun matkallesi!!!

      Poista
  2. Hei! Löysin blogisi tänään koska olen aloittamassa prosessia itse Eiran kautta.Muutama kysymys:
    Mikä vakuutusyhtiö sinulla on käytössä? Minulla If mutta ei kata muuta kun tapaturmia koska liian iso BMI.
    Osaatko sanoa mitä Eira kokonaisuus maksoi yhteensä? hinta leikkaukselle 10.000 toki mutta ymmärsin että kaikki nämä käynnit ennen sitä hinnoitellaan erikseen + mahdolliset tutkimukset.

    Kaikkea hyvää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muokkaan hieman 7.3.2022 antamaani vastausta ja poistan alkuperäisen, koska totesin että antamani tiedot voivat rikkoa liikesalaisuuksia

      Hei!
      Minun vakuutusyhtiöni oli Mandatum Life ja vakuutukseni oli melko kattava, koska se on otettu minulle aikanaan "vauvavakuutuksena" vuonna 1980 ja vakuutusehdot ovat pysyneet todella hyvinä. Minulla oli myös rajaus ylipainosta johtuvista kuluista aikaisemmin (silloin oli vielä Sampo/IF valikoimassa tämä vakuutus) mutta vakuutus siirtyi heiltä Mandatumille jolloin rajaus päättyi. Tai sitten siinä oli jokin määräaika. Koska minulla on ollut vastaava rajaus joskus. Mutta tarkistellessani tätä tosiaan vakuutusyhtiön päätös oli myönteinen.

      Eiralle on maksettu 660eur vatsalaukun tähystyksestä maaliskuussa 2021. Ja tämän lisäksi 640 eur leikkauspäivänä tehdystä vatsalaukun tähystyksestä. Nämä ovat erillisiä tutkimuksia, samoin kuin labratutkimukset. Labroihin meni HUSLABin kautta otettuna noin 100€/kerta. Tällä tarkoitan sitä että esim. kontrollikäyntejä varten (3kk välein) kävin aina labroissa mittauttamassa eri veriarvot jotka sitten lääkäri tsekkasi.

      Tämän lisäksi leikkaukseen liittyviä kuluja on maksettu 8950 eur. Voi olla että vakuutusyhtiöillä on jokin oma hintansa, eli että saavat halvemmalla kuin tavalliset kuluttajat. Sitten tuli vähän omavastuuta sairaalapäivistä, koska hoitopäivistä korvattiin vain X% ja loppu jäi itselle. En muista paljonko se oli.

      Eirassa sairaanhoitajan tapaaminen ja leikkausarviot eivät maksaneet mitään. Mutta tosiaan tutkimukset maksoivat.

      Ja siis hinnat ovat keväältä 2021 eli varmasti ovat muuttuneet siitä. Mutta antavat nämä osviittaa.

      Poista
  3. Ja vielä yksi kysymys... miten kauan olit sairaslomalla leikkauksen jälkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olin sairauslomalla 15.4.-7.5.2021 eli leikkausviikon to-pe ja sen jälkeen 3 täyttä viikkoa. Envimmäisen viikon olin energiaa täynnä, mutta kaksi jälkimmäistä viikkoa olin niin väsynyt että en olisi varmaan jaksanut töitä tehdä. Mutta siis fyysisesti en ollut kipeä, eli olisin voinut tehdä töitäni, olen konttorityössä ja lähinnä istun tietokoneella.

      Jos työsi on fyysistä, tuo kolme viikkoa on varmasti sopiva aika palautua.

      Poista