maanantai 13. heinäkuuta 2020

Vaikea viikko

Luulin että kotiutuminen mökiltä ja työrytmiin ryhtyminen olisi helpottanut painonpudotusta. Mutta ei. Jotenkin nyt vaan on ollut vaikea viikko. On tullut syötyä paljon mansikoita ja herneitä, eli hiilaria on pukannut. Silti onneksi paino ei ollut noussut, mutta ei se pudonnutkaan kuin 100g. 



Viikonloppu toi helpotuksen tähän ongelmaan, kun oltiin vanhempieni luona kylässä. Siellä ei tullut naposteltua koko ajan jotain, koska siellä ei a) ole naposteltavaa b) kehtaa koko ajan napostella. Luulenkin että viikonloppu painoi painon pakkaselle. Viikonloppuna tuli myös kalastettua, laitoimme verkot mökillä veteen ja saimme isoja ahvenia. Toisena päivänä tuli kilon ahven ja 700 ja 500 g särjet ja toisena päivänä kaksi 500g ahventa. Ahvenista tehtiin fileitä, särjet meni pakkaseen odottamaan kukon tekemistä.

 

Painonhallintatalossa tällä viikolla mietittiin kasviksia ja niiden värien tuomista lautaselle. Näin kesällä itse en koe sen olevan ongelma, kun tuoreita kasviksia saa kaupasta edullisesti. Eilenkin ostin 2 kiloa tomaatteja ja saman verran avomaankurkkuja. Mietittiin myös että annoskokoa voi kasvattaa kasviksilla. Jotta tuntee olonsa kylläiseksi pitää annoksissa olla tarpeeksi kokoa ja sitä saadaan lisäämällä kasviksia lautaselle. Lisäksi kasvikset tuovat vitamiineja ja kuitua lautaselle.

Tietenkin kaikille painonpudottajille "syö vähemmän, kuluta enemmän" mantra on tuttu. Painonhallintatalossa neuvotaan että pitäisi "laimentaa" eli vähentää ruoan energiamääriä. Laimentaminen tapahtuu kasviksilla ja vedellä (keitot). Näin lisätään ruoan määrää ja aterian vesimäärää, mikä puolestaan lisää aterian kylläisyysvaikutusta. 

Mietittiin myös sitä että miten saisi vaihtelua ruokailuun, esimerkiksi resepti-surffailulla. Itsekin olen nykyään vähän harrastanut sitä ja siitä  onkin tullutjo kaksi hyvää reseptiä arkeen: Igorin kana ja butter chicken (linkit alla). Olen myös oppinut käyttämään valkosipulia - siihen on ollut ennakkoluuloja sen vuoksi ettei isäni ole pitänyt sen hajusta. Mutta nyt kotikeittiössäni käytän valkosipulia kyllä.

1 kommentti: