maanantai 11. huhtikuuta 2022

Tasaista

Viikko on ollut vähän vuoristorataa. Paino laski jo yli kilon viime viikkoon verrattuna, mutta sitten tuli viikonloppu äidin ruokapatojen ääressä. 

Eli kokonaisuudessaan tasainen viikko, ei plussaa eikä miinusta. 


Kyllä tuo painokäppyrä ahdistaa, kun ollaan oltu jo niin lähellä 100 kiloa, mutta minkäs tälle voi. Ei muutakuin pää edellä kohti uusia pettymyksiä. Kyllä se vielä joskus menee alle sadan, sen olen päättänyt.

Keskiviikkona on vuosikontrolli leikkauksesta. Perjantaina tulee vuosi täyteen leikkauksesta Tänään on vähän vajaa 30 kiloa pudonnut leikkauksesta, katsotaan mitä perjantain lukema tuo. Labroissa sokerit (niin pitkä kuin paastokin) sekä leukosyytit olivat vähän koholla. Veikkaan, että siihen on syynsä, mutta katsotaan mitä lääkäri sanoo. En ihmettelisi vaikka pieni annos sokerilääkettä tulisikin takaisin.


Päätin että en enää kirjaa viikottain tuohon taulukkoon painoa, vaan seuraan vastedes vuosittain tuota leikkauksen jälkeistä painoa. Mutta toisaalta, kun sitä joka päivä vaakalla käy niin kyllähän sitä tulee seurattua mielessään ainakin. Ja tulee sitä muista syistä tällä hetkellä seurattua jonkun verran, ei vaan osaa olla seuraamatta. Terveydenhoitaja seuraa myös painon kehitystä.

Viime aikoina olen palellut paljon, ehkä se johtuu painon tasaantumisesta. Villasukat jalassa saa kulkea kotona kokoajan, samoin fleecetakki on päällä melkein aina. Sormet on ihan kohmeessa, ja ne on kipeät kun on niin kylmät. Mutta tietokone työtä on vähän hankala tehdä sormikkaat kädessä. Joku sanoisi että lisää lämmitystä, ja toisaalta vähän pitääkin ehkä lisätä lämmitystä täällä kotona, mutta toisaalta se on tällaista jatkuvaa vilua, mihin ei liiemmin lämmön lisäämiset auta.

VAtsa on toiminut hitaasti, mutta on toiminut. Nyt olen syönyt porkkanoita, jotta saisin kuitua, ja se on auttanut vatsan toimintaa selvästi. Kyllä siitä kuidusta on hyötyä. Leseitä lisään yleensä aamurahkaan tai smoothieen. Smoothiesta tuleekin aina haaste, kun sitä söisi koko perhe, eikä yhdestä blenderistä tule kuin kaksi annosta. Pitää ehkä ostaa isompi blenderi (vanha alkaa vähän kettuilla eikä aina toimi ihan niin hyvin kuin pitäisi) tai sitten tehdä kaksi annosta. Juuri katselin niitä ruokaohjeita joita leikkauksen jälkeen sain ja siinä oli että pitäisi saada 6tl margariinia ja 3 tl öljyä. Noin 50g päivässä. Ei mene millään niin paljon päivässä, pitäisi lisätä sitä. Samoin proteiinin saantia. 

Mutta olen nyt viime aikoina koittanut panostaa siihen että syön normaalia ruokaa noin 3 tunnin välein. Että syön myös välipalan ja päivälliseksi jotain. Ja sitten vielä iltapalaa, jos mahaan mahtuu. Kuitnekin että tulisi 4-5 ateriaa päivässä. Se pitää sokeritasapainonkin parempana. Ja siitä myös kroppaa tykkää. Ruokarytmi on kuitenkin se tärkein asia. Sen jälkeen pitää kiinnittää huomiota siihen mitä syö. Sipsit ovat kovasti himotuttaneet viime aikoina (suolan himo), mutta niitä ei voi syödä määrättömästi. Eivät ole terveellisiä monessakaan suhteessa. Koetin vaihtaa sipsit popcorniin ja kyllä se auttoi. Vei sitä suolaisen napostelun himoa pois. Samoin olen koettanut napsia esim juustoa, koska se on kuitenkin parempi kuin sipsit. Siinä on kuitenkin myös rasvaa, suolaa ja kalkkia. 

Välillä on vuosi ollut vaikeampi (kuten nyt) mutta välillä on mennyt todella hyvin. Koetan jatkaa blogin kirjoittamista, mutta en ehkä niin ahkerasti kuin tähän saakka. Vaikka on tämä toisaalta ollut aika valaisevaa. Ja on mitä lukea ja muistella myöhemmin. Olen vähän huono kirjoittamaan päiväkirjaa, tämä vähän on korvannut sitä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti